Mor un esquiador espanyol per una allau als Alps francesos

L'allau es va produir quan esquiava amb un grup fora de pistes

1
Es llegeix en minuts

Un esquiador espanyol originari de Bilbao, de qui no s'ha fet pública la identitat, va morir aquest dimarts a l'estació de Val-d'Isère, als Alps francesos, al ser enterrat per una allau de neu, segons fonts dels equips de rescat.

Un gendarme del grup d'alta muntanya de Courchevel va explicar que l'allau va tenir lloc dimarts a primera hora de la tarda, quan la víctima, de 36 anys, esquiava amb tres amics també espanyols fora de les pistes.

La hipòtesi que consideren els investigadors de la Gendarmeria és que el pes dels quatre esquiadors en una zona en què havia caigut neu recentment va generar l'allau que va enterrar un dels esquiadors a sota d'un metre i mig de neu, explica Efe.

L'equip de rescat de l'estació es va traslladar al lloc i va extreure de la neu la víctima, que estava en parada cardíaca, però els intents per reanimar-la van ser infructuosos. 

Notícies relacionades

Un portaveu de la Gendarmeria va recordar que aquest dimarts es va viure un dia assolellat a l'estació, cosa que feia més inestable la capa de neu, i que esquiar fora de pistes sempre comporta risc.

Va remarcar que no va ser l'únic accident de la jornada, ja que un txec d'uns 30 anys també va morir quan esquiava fora de pistes a prop de les instal·lacions de Sybelles.

Temes:

Esquí Alps