ALTERACIÓ AL TRANSPORT PÚBLIC

El robatori de cable causa danys en sistemes de control de Renfe i talls a les línies R-2, R-8 i R-11

La incidència s'ha produït en el trajecte entre Cerdanyola Universitat, Mollet i Sant Fost

Almenys hi ha 20.000 viatgers afectats

Subestació de l’estació de Renfe de Mollet Sant Fost, on s’ha produït robatori de cable i que posteriorment s’ha incendiat. / JOSEP GARCIA

Subestació de l’estació de Renfe de Mollet Sant Fost, on s’ha produït robatori de cable i que posteriorment s’ha incendiat.
Trens aturats a l’estació de Granollers Centre de Renfe, on hi ha hagut problemes i endarreriments pel robatori de cable.
Façana de l’estació de Renfe de Granollers Centre, una de les que han registrat problemes pel robatori de cable.

/

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +
Rosa Mari Sanz
Rosa Mari Sanz

Periodista

ver +

El robatori de 60 metres de cable d'alt voltatge entre les estacions de Cerdanyola Universitat i Mollet del Vallès, de la línia R-8 de Rodalies de Barcelona, ha causat fins a tres incendis en instal·lacions ferroviàries d'Adif, la interrupció del servei en aquest tram i endarreriments de mitja hora a les línies R-2 i R-11. L'incident afecta uns 20.000 viatgers.

Segons ha informat una portaveu d'Adif, el robatori ha tingut lloc aquesta matinada, abans de les 5, quan els lladres han tallat un cable de 3.000 volts de tensió, que ha caigut sobre altres cables i dispositius informàtics i ha causat una sobrecàrrega a les instal·lacions que ha originat tres incendis en diferents llocs de la infraestructura ferroviària.

El foc ha afectat un edifici tècnic d'Adif i ha cremat sistemes elèctrics, electrònics i informàtics, entre ells ordinadors, de manera que els danys trigaran diversos dies a reparar-se completament, segons la mateixa portaveu.

Notícies relacionades

S'han vist afectats la senyalització de vies, el control d'entrades i sortides de les estacions i els canvis d'agulles, entre altres sistemes.

La portaveu d'Adif ha subratllat que estan treballant amb Renfe per solucionar els problemes i intentar donar el millor servei possible en les actuals circumstàncies.