AQUEST DIMARTS

Abatut un senglar després d'entrar en una escola d'Amposta

És la segona vegada en un mes que un exemplar entra al casc urbà de la localitat

1
Es llegeix en minuts

Un exemplar adult de senglar va irrompre dimarts a la tarda a l'interior de l'escola Agustí Barberà d'Amposta (Montsià) després de trencar la tanca perimetral exterior i els vidres de dues portes, sense ocasionar cap dany personal.

L'animal va haver de ser abatut per personal de la Societat de Caçadors d'Amposta, avisat per la Policia Local, tal com estableix el seu protocol en aquests casos, segons ha explicat el cap policial de la localitat, Xavier Zaragoza.

En l'últim mes, la Policia Local ha hagut de gestionar aquest i un altre cas similar de senglars que han entrat al casc urbà de la ciutat, i dos més al llarg de l'any.

Aquest no és un fenomen extraordinari a Amposta, on ja s'han donat casos de senglars que s'acosten al canal de la Dreta de l'Ebre i cauen.

Les parets de formigó del canal al seu pas pel nucli urbà impedeixen que puguin sortir, però a la zona sud-est de la ciutat, quan es converteixen en rampes de pedra, els animals troben la manera de pujar-hi.

En aquesta línia, fa 15 dies se'n va abatre un a la zona de l'avinguda de Sant Jaume i aquest dimarts la Policia Local va haver d'actuar al rebre un avís de l'escola Agustí Barberà.

Notícies relacionades

En aquest moment ja no era horari lectiu, de manera que al centre gairebé no hi quedaven alumnes, a excepció d'una quinzena que estaven fent activitats extraescolars, que els agents van poder desallotjar per la porta del darrere del centre sense més conseqüències.

Llavors, els membres de la Societat de Caçadors avisats i equipats amb armes de caça i la munició adequada van poder abatre l'animal al celobert.