Els Mossos investiguen la troballa de vuit cranis en una platja de Roses

L'Institut de Medicina Legal ha de confirmar ara que es tracta de restes humanes

Imatges dels efectius de la Unitat Aquàtica dels Mossos d’Esquadra a la platja dels Palangrers de Roses.  / ACN / Tània Tàpia

Imatges dels efectius de la Unitat Aquàtica dels Mossos d’Esquadra a la platja dels Palangrers de Roses. 
ROSES

/

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per determinar la procedència de restes òssies localitzades a la platja dels Palangrers de Roses. Entre aquestes restes han recuperat el que aparentment són vuit cranis humans

La primera impressió dels investigadors, a l'espera del diagnòstic clínic, és que sí que es tracta de restes de persones, segons informa ACN. La Policia Local va alertar els Mossos ahir diumenge després que un noi que bussejava a poca profunditat va donar l'avís al veure amb les seves ulleres ossos que semblaven cranis humans.

Aquest migdia, agents de la Unitat Subaquàtica dels Mossos han inspeccionat la zona i han extret vuit cranis -alguns incomplets-, fèmurs i altres ossos, que estaven semienterrats.

És una platja, popularment més coneguda amb el nom de Segon Moll, que freqüenten submarinistes i banyistes, quan el temps acompanya. Per això és difícil de comprendre que les restes no hagin aparegut fins ara.

L'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan, ha remarcat que la troballa s'ha produït perquè eren a la vista també des de fora de l'aigua i "a l'estiu" aquesta "és una zona molt transitada".

Notícies relacionades

La policia els ha tret de l'aigua i, així que la comitiva judicial n'ha ordenat l'aixecament, cap a les 13.30 hores, han sigut traslladades en bosses fins a l'Institut de Medicina Legal (IML) de Girona, on els forenses les analitzaran.

La Unitat d'Investigació de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Roses ha posat el cas en mans del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Figueres.

Temes:

Roses