INICIATIVA SOLIDÀRIA A CATALUNYA

El Banc dels Aliments agraeix la participació massiva en el Gran Recapte

L'entitat aplaudeix la solidaritat ciutadana i l'entrega dels 25.000 voluntaris

Lamenta la "persistència" de la "precarietat alimentària", que els obliga a mantenir la cita

Uns voluntaris classifiquen els productes recollits durant una campanya del Gran Recapte del Banc dels Aliments.

Uns voluntaris classifiquen els productes recollits durant una campanya del Gran Recapte del Banc dels Aliments. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Cristina Buesa
Cristina Buesa

Periodista

Especialista en infraestructures de mobilitat i la Copa Amèrica de vela.

ver +

El Banc dels Aliments ha agraït aquest diumenge la participació massiva de la ciutadania i dels voluntaris en els dos dies del Gran Recapte. Les primeres estimacions de l'entitat sense ànim de lucre apunten a un nou rècord  rècord en el volum de aliments recollits entre divendres i dissabte. No obstant, ha informat una portaveu, fins a finals de setmana no hi haurà una xifra definitiva del nombre de tones aconseguides.

Notícies relacionades

Els coordinadors i delegats de zona van fer arribar les dades sobre quants contenidors de cartró (denominats popularment 'banyeres') s'havien omplert. En els pròxims dies es procedirà a la classificació i el pesatge dels aliments. La previsió és que se superin les 4,6 tones aconseguides el 2014. "S'igualarà o superarà aquesta xifra", han estimat les mateixes fonts.

BALANÇ AGREDOLÇ

"El balanç és molt positiu pel que fa a la contribució dels ciutadans, ja sigui aportant aliments o bé col·laborant com a voluntaris", ha descrit. "La part negativa és la persistència de la precarietat alimentària. Tant de bo no hagués d'existir el Gran Recapte", ha mantingut.