recurs

El Govern portarà al TC la llei catalana contra els desnonaments

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

El Ministeri d'Hisenda va notificar a la Generalitat ahir que preveu recórrer davant el Tribunal Constitucional (TC) la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar emergències habitacionals i pobresa energètica i la normativa de l'impost als pisos buits d'entitats financeres.

L'Executiu central té nou mesos per decidir si acaba portant aquestes lleis al TC, però ja ha traslladat a la Generalitat els seus arguments contraris a aquestes normatives. Considera que la llei derivada de la iniciativa legislativa popular (ILP) de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de la vivenda, que inclou lloguer social obligatori, dació en pagament i reallotjament immediat, atempta contra el concepte de propietat establert a la Constitució i el Codi Civil.

Notícies relacionades

Respecte a l'impost a pisos de bancs buits durant més de dos anys, el ministeri considera que aquest fet imposable ja està regulat en la llei d'hisendes locals de març de 2004.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila va advertir que l'Executiu català destinarà «els esforços que siguin necessaris a desactivar aquesta decisió del Govern espanyol». Per la seva part la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va avisar el PP que la llei catalana de mesures urgents per afrontar l'emergència en la vivenda i la pobresa energètica «no es toca».