POLÍTICA SOCIAL

BCN exigeix desenvolupar la llei de la vivenda

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST
BARCELONA

La ILP de la vivenda i la pobresa energètica va ser aprovada per unanimitat al Parlament a finals de juliol. Ja és llei, la 24/2015, i ara toca aplicar-la. Els promotors de la iniciativa, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, l'Observatori DESC i l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), pressionen perquè la norma compti amb el desenvolupament aprovat, cosa que vol dir diners i compromís de les administracions. Representants d'aquests grups promotors es van reunir ahir amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que els coneix bé: va ser portaveu de la PAH i va treballar a l'Observatori DESC.

Notícies relacionades

La regidora va exigir al Govern català que recolzi el desenvolupament de la llei, que posi recursos i enviï al consistori el cens de grans tenidors de vivenda. El consistori ja ha sol·licitat aquest cens a la Generalitat. «Barcelona no pot esperar que passin les eleccions ni que la Generalitat decideixi desenvolupar la llei», va advertir Colau, que va destacar que el consistori farà tot el que hagi de fer per aconseguir pisos amb els quals formar un parc de lloguer social, encara que va admetre que les seves converses amb entitats bancàries no s'han saldat per ara amb la cessió de vivendes.

La PAH i l'APE van explicar que fins a l'1 de gener no s'espera comptar amb els diners per donar ajudes per a lloguer i que és clau implicar els ajuntaments per aplicar la norma.

Temes:

Desnonaments