ACUSACIÓ PARTICULAR

El Bisbat de Mallorca reclama presó per una protesta feminista

Sis dones van irrompre en una missa protestant per la reforma de l'avortament

1
Es llegeix en minuts
MARISA GOÑI
PALMA

El Bisbat de Mallorca demana quatre anys de presó per a cadascuna de les sis feministes que fa un any i mig van irrompre en una església per protestar per la reforma de l'avortament que preparava el Govern de Mariano Rajoy, segons un comunicat del grup Feministes Encausades.

El 9 de febrer del 2014, una trentena de persones van irrompre a l'església de Sant Miquel, a Palma, durant una missa i van corejar consignes a favor de l'avortament lliure i gratuït i contra la ingerència de l'Església, entre altres: «Fora els rosaris dels nostres ovaris». Es van viure moments de tensió i les manifestants van ser expulsades del temple.

Amb aquest acte, les feministes pretenien mostrar el seu rebuig al fet que l'Església catòlica pugui influir un Estat suposadament aconfessional en decisions de l'àmbit personal. Sis dones van ser detingudes més tard i posades immediatament en llibertat, encara que totes elles, excepte una menor que ja va ser jutjada, van veure com se'ls obria un procés penal per un presumpte delicte contra la llibertat del culte i per l'ocupació d'un temple religiós, que comporten penes de sis mesos a sis anys. El Bisbat de Mallorca exerceix l'acusació particular.

Notícies relacionades

Pel col·lectiu feminista, les detencions van demostrar «la connivència absoluta entre l'Església i els sectors més rancis del PP». Segons el seu parer, «no és cap delicte denunciar la no conformitat amb una política feta d'esquena als ciutadans», és més aviat «un exercici del dret a la llibertat d'expressió». És més, consideren que la seva acció «va contribuir a la retirada de la proposta de llei», excepte en el punt que obliga les menors d'edat a demanar permís als seus progenitors per poder avortar, que va ser aprovat.

En el comunicat, anuncien que seguiran amb les mobilitzacions i la desobediència civil per defensar els drets reproductius de les dones sense ingerències polítiques ni eclesiàstiques i aconseguir un ple dret a l'avortament lliure i gratuït.