El volcà Copahue provoca gairebé 40 terratrèmols en mitja hora escassa a Xile

Els moviments sísmics no s'han notat a les poblacions pròximes ni han provocat danys

Imatge del volcà Copahue, a la regió xilena de Bío Bío.

Imatge del volcà Copahue, a la regió xilena de Bío Bío. / MONO ANDES

1
Es llegeix en minuts

El volcà Copahue, ubicat a la regió de Bío Bío, al centre de Xile, ha provocat gairebé 40 terratrèmols en tot just mitja hora aquest dimecres a la matinada, segons ha informat l'Oficina Nacional d'Emergències del Ministeri d'Interior (ONEMI). "Entre les 03:03 i les 03:42 (hora local) als voltants del volcà Copahue s'han registrat una munió de sismes compostos de 37 moviments, localitzat a 11,9 quilòmetres al nord-oest del cràter principal, amb una profunditat de 4,41 quilòmetres", ha dit en un comunicat.

Notícies relacionades

Malgrat aquesta intensa activitat sísmica, la sèrie de tremolors no s'ha notat a les localitats pròximes i tampoc s'han registrat canvis "en l'activitat superficial" del Copahue. L'ONEMI ha decidit mantenir l'alerta groga, vigent des del 3 de juny del 2013, per a la comuna d'Alto Bío Bío. "Així mateix, manté com a zona d'alt perill els primers 2,5 quilòmetres al voltant del cràter", ha afegit.

"Continua la vigilància permanent del volcà i la Direcció Regional d'ONEMI Bío Bío mantindrà les coordinacions amb els integrants del Sistema de Protecció Civil per alertar oportunament i donar adequada resposta davant d'eventuals situacions d'emergència", ha indicat.