Una marxa a Sant Sebastià protesta pel tancament de les 'herriko tabernas'

Rere una pancarta amb el lema "No tanqueu les portes a la política i la cultura. Les 'herriko tabernas' lliures i obertes", els manifestants han recorregut el centre de la ciutat

Una manifestació recorre el centre de Sant Sebastià per rebutjar la sentència contra les ’herriko tabernas’ .

Una manifestació recorre el centre de Sant Sebastià per rebutjar la sentència contra les ’herriko tabernas’ . / EFE

1
Es llegeix en minuts
AITOR UBARRETXENA / SANT SEBASTIÀ

Centenars de persones s'han manifestat a Sant Sebastià per protestar per la sentència que ordena el tancament d'un centenar d''herriko tabernas'. Un dels condemnats, Joseba Alvarez, ha apel·lat a la resistència, la desobediència civil i la "confrontació democràtica" per fer front a la "repressió" de l'Estat i del "capital".

Rere una pancarta amb el lema en eusquera "No tanqueu les portes a la política i la cultura. Les 'herriko tavernas' lliures i obertes", els manifestants han recorregut el centre de la ciutat corejant consignes contra la recent sentència del Tribunal Suprem que, a més de la clausura i subhasta d'aquests locals, condemna una vintena de militants de l'esquerra 'abertzale'. Per deixar constància de l'"activitat cultural" que es desenvolupa en aquestes seus de l'esquerra 'abertzale', la marxa ha inclòs diverses actuacions musicals i literàries que s'han desenvolupat des d'un camió.

Notícies relacionades

Durant la mobilització, que com és habitual ha coincidit amb l'inici de les festes de la capital donostiarra, s'ha informat en castellà, eusquera i anglès de l'efecte que tindria la clausura d'un centenar d'aquests locals. En l'acte final, Álvarez ha assegurat que amb les últimes actuacions de l'Estat "la democràcia està en joc".  Per aconseguir superar aquest repte, ha apel·lat a la capacitat demostrada per la esquerra 'abertzale' per sobreposar-se als intents d'il·legalitzar-la.

La protesta ha comptat amb la presència d'un altre condemnat en el sumari 35/02, Joseba Permach, portaveu de Sortu, així com el president d'aquesta formació, Hasier Arraiz, i l'exalcalde de Sant Sebastià, Juan Karlos Izagirre.