Localitzades més de 350 bombes republicanes al llit del riu Ebre a Benissanet

L'arsenal, compost per projectils d'artilleria i granades de mà, es troba a uns vuit metres de profunditat

1
Es llegeix en minuts
SÍLVIA BERBÍS / AMPOSTA

Submarinistes i especialistes en explosius dels Mossos estan traient a la superfície més de 350 bombes de la guerra civil localitzades al llit del riu Ebre, en un tram entre Benissanet Miravet (Ribera d'Ebre). L'arsenal, compost per projectils d'artilleria i granades de mà, està a uns vuit metres de profunditat, concentrat en un espai de 15 metres quadrats, segons han explicat fonts dels Mossos d’Esquadra.

Les bombes van ser localitzades per efectius dels Mossos el mes de maig passat, durant la recerca d'un home que va desaparèixer a l'Ebre al bolcar la canoa en què navegava.

Notícies relacionades

Dilluns van començar les feines de recuperació de tota la munició, que ha estat sota l'aigua durant 77 anys. Es tracta de material pertanyent a l'exèrcit republicà, que hauria pogut caure al riu o bé ser-hi dipositat expressament durant la retirada i s'ha conservat sense detonar.

Uns 30 efectius especialitzats dels Mossos, a més de bombers i membres del SEM, participen en l'operatiu de recuperació dels projectils i granades, envoltats de grans mesures de seguretat. A mesura que la munició és extreta del fons del riu, es transporta a una pedrera pròxima, on és detonada

Temes:

Nissan