CONFLICTE EN L'ENSENYAMENT

El successor de Wert s'avé a negociar com aplicar la LOMCE

Méndez de Vigo creu que hi ha marge per a un acord sense paralitzar l'aplicació

El nou ministre d'Educació es reunirà immediatament amb els titulars autonòmics

Méndez de Vigo (esq.) i el seu secretari d’Estat, Marcial Marín, ahir.

Méndez de Vigo (esq.) i el seu secretari d’Estat, Marcial Marín, ahir. / EFE / JUAN M. ESPINOSA

2
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ
MADRID

La proximitat de les eleccions fa miracles. En la seva primera intervenció parlamentària, el nou ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va deixar caure aquest dimarts al Senat la primera rectificació (o gest de rectificació) al seu antecessor, José Ignacio Wert. En els pròxims dies s'entrevistarà amb els consellers autonòmics i amb la comunitat educativa per escoltar les seves propostes sobre l'aplicació de la LOMCE. Ho farà sota la premissa que el calendari no es pot modificar perquè «figura en la llei i aquesta s'ha de complir», però es va mostrar convençut que «hi ha marge de maniobra» per arribar a «un acord» i es va marcar com a meta «explorar-lo».

El successor de Wert va ser rebut al Senat amb una allau de preguntes parlamentàries, tres d'elles centrades en l'exigència de diverses comunitats de paralitzar la implantació de la LOMCE per la falta de temps per adaptar els currículums. Primer eren cinc les autonomies díscoles, entre elles Catalunya, però després de les darreres eleccions ja són 12 sobre el total de 17 i han demanat la convocatòria d'una conferència sectorial en què pretenen fer valer la seva majoria.

D'UN EN UN / Abans de decidir si convoca una conferència sectorial prefereix parlar «d'un en un» amb tots els consellers perquè així «és més fàcil entendre's», va dir. La cimera es portarà a terme només en el cas que «pugui portar alguna proposta».

Al marge d'aquest compromís, la resta de respostes van estar plenes d'apel·lacions genèriques al diàleg i un tarannà receptiu que van ser ben acollits pels parlamentaris, probablement satisfets amb la marxa del polític que va arribar a definir-se com «un toro que s'embraveix amb el càstig». Méndez es va marcar com a objectiu consolidar un «sistema educatiu estable i de qualitat», i va defensar les polítiques de beques i de taxes universitàries.

Notícies relacionades

El senador socialista per Astúries, Vicente Álvarez Areces, li va recordar que queda molt poc temps per introduir canvis si no es paralitza l'aplicació de la llei Wert, donat que l'inici de curs està a punt d'arribar però Méndez va deixar clar que la paralització no està sobre la taula.

El ministre va sostenir que «hi ha temps suficient» per posar-se d'acord, sempre que «hi hagi la voluntat necessària». El tarannà dialogant el va abandonar,de tota manera, al baixar de l'escó. Els periodistes van demanar formular-li un parell de preguntes però ni tan sols els va mirar.

Temes:

Senat LOMCE