Buddy, el cadell atrapat al Prat, podrà entrar després d'una quarantena

Les autoritats aeroportuàries no podien llegir el xip identificatiu de l'animal, cosa que impedia la seva entrada al país

1
Es llegeix en minuts

Buddy, el cadell de caniche atrapat a l'aeroport del Prat des del passat dia 12 al no poder passar la duana, ha sigut traslladat aquest dijous a un centre veterinari, on s'estarà en quarantena abans de ser entregat als seus amos.

Buddy va arribar a l'aeroport barceloní el passat dia 12 procedent de Nova York amb la documentació en regla pel que fa a les seves vacunes i altres requisits, no obstant les autoritats del Prat no podien llegir el xip identificatiu, cosa que impedia la seva entrada a Espanya.

En un principi, les opcions que es van oferir als seus amos van ser buscar pel seu compte un lector americà, sacrificar al cadell o tornar-lo als Estats Units.

Ràpidament, es va posar en marxa una campanya a internet de recollida de firmes per demanar que es permetés l'entrada a Espanya del cadell que, en pocs dies, va reunir més de 50.000 firmes. La Delegació del Govern a Catalunya i la Generalitat es van posar mans a l'obra per solucionar aquest cas.

El director de l'àrea d'Agricultura de la delegació del Govern, José Luis Guarga, ha explicat aquest dimarts que, finalment, han pogut constatar "que el problema era que l'animal no portava microxip". D'aquesta manera, es confirma que el problema no era que els lectors de l'aeroport no poguessin llegir el microxip, sinó que l'animal no el portava.

Guarga ha explicat que aquest matí han pogut posar-n'hi un i vacunar-lo, i després ha sigut traslladat a un centre especialitzat on passarà 21 dies en quarantena.

Notícies relacionades

Transcorregut aquest període de temps, sempre que es confirmi el bon estat de salut del gos i es garanteixi que reuneix les condicions de salut pública, l'animal podrà ser entregat als seus propietaris.