Després de la impugnació legal

Rigau acusa Wert de voler matar la immersió lingüística

El Govern es nega a informar totes les famílies del dret a l'escolarització en castellà

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El Govern alerta davant l'atac judicial al sistema educatiu català i a la llengua. La impugnació de les matriculacions de les escoles a Catalunya forma part d'una "ofensiva com no s'havia vist mai". La campanya electoral plana en l'ambient en un conflicte que ve de fa temps. La llengua i el model educatiu entren en campanya electoral. El Departament d'Ensenyament presentarà al·legacions abans de 10 dies al recurs del Ministeri d'Educació al TSJC perquè el Govern deixi escollir el castellà com a llengua vehicular. Irene Rigau s'ha mostrat convençuda que els tribunals donaran la raó a l'Executiu d'Artur Mas i es podrà mantenir el model d'immersió lingüística a Catalunya.

Notícies relacionades

Rigau considera que el recurs del ministeri és ''administrativament un disbarat'' i "políticament una ofensa", i creu que la intenció política de fons és la "desaparició de la llengua catalana"' perquè s'utilitzi només en àmbit familiar. Rigau ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a les famílies i ha assegurat que el procés de matriculació es portarà a terme amb normalitat.

DIVULGAR EL DRET

El recurs pretén que el TSJC obligui la Generalitat a informar les famílies de l'opció d'estudiar en castellà. El Govern interpreta que el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, vol canviar el model de Catalunya al considerar que "el tracte ha de ser idèntic, no només en l'aprenentatge sinó en tot el sistema". La proposta és que la Generalitat divulgui que tots els alumnes poden sol·licitar el castellà com a llengua vehicular, incloses les 148.000 famílies de primària i d'ESO. L'anunci s'hauria de fer mitjançant un burofax a totes les famílies. Això podria suposar el replantejament organitzatiu de totes les escoles i obrir un nou procés de preinscripció.