TORNEIG DE DUBAI

Un gran mestre d'escacs, enxampat fent trampes

El jove georgià va ser expulsat i s'enfronta a una suspensió de fins a 15 anys

Iphone amb l’aplicació que analitzava les jugades d’escacs de Gaioz Nigalidze.

Iphone amb l’aplicació que analitzava les jugades d’escacs de Gaioz Nigalidze. / Twitter

1
Es llegeix en minuts
DANIEL PÉREZ / BARCELONA

El gran mestre georgià d'escacs Gaioz Nigalidze ha sigut caçat utilitzant el telèfon mòbil que va amagar a la cambra de bany, per analitzar les seves jugades en la partida que disputava contra l'armeni Tigran Petrossian en el Torneig d'Escacs de Dubai.

El diari 'The Independent' va informar que el gran mestre d'escacs no ha sigut enxampat fins a la sisena ronda del torneig quan Petrossian va sol·licitar a l'àrbitre que fes atenció a la conducta de Nigalidze. Petrossian va observar que el georgià s'excusava més del normal, en els moments més tensos del joc, i utilitzava sempre el mateix lavabo. 

Notícies relacionades

Arran de la petició de l'armeni, el personal del torneig va investigar el lavabo i hi va trobar, sota del paper higiènic, un iphone. El mòbil disposava d'una aplicació per analitzar jugades d'escacs en què apareixien els últims moviments de la partida que disputaven Nigalidze i Petrossian.

El georgià va negar que el mòbil li pertanyés, però l'organització del torneig va afirmar --després del registre del telèfon-- que el perfil que apareixia a la xarxa social a què estava connectat era el de Nigalidze. La Federació Internacional d'Escacs (FIDE) prohibeix la utilització de qualsevol aparell electrònic, de manera que el georgià va ser expulsat immediatament del torneig i s'enfronta a una suspensió de fins a 15 anys.

Temes:

Escacs