HA PASSAT A DALLAS

Un nen de 5 anys descobreix un dinosaure pensant-se que era una tortuga

Un grup de paleontòlegs ha començat a excavar les restes del que podria ser un nodosaure

Un nen de cinc anys de Dallas descobreix un dinosaure / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

"El pare em va dir que eren ossos de tortuga, i ara em diu que són d'un dinosaure". Així resumia Wylie Brys, de 5 anys, el que ha acabat sent un important descobriment. El nen i el seu pare, Tim Brys, un empleat del zoo de Dallas, van anar el setembre passat a buscar fòssils en una zona on l'home sabia que hi havia opcions de trobar restes marines de l'època juràssica. I així va ser, pare i fill van trobar fòssils, però no de tortuga, sinó d'un dinosaure. Aquesta setmana un grup de paleontòlegs de la Universitat de Texas Southern Methodist ha començat els treballs de excavació del que podria ser un nodosaure, un dinosaure de finals del cretàcic que va arribar a fer 6 metres de llarg i que va habitar a Amèrica del Nord fa 100 milions d'anys.

Pare i fill han anat aquest dimarts a col·laborar en les tasques d'excavació, que van començar divendres després d'un període de set mesos que han sigut necessaris per tramitar tots els permisos. La zona on s'han trobat els ossos, just darrere d'un centre comercial de la localitat texana de Mansfield, és terreny edificable i, segons els experts, no és habitual trobar fòssils en aquest lloc. El professor Dale Winkler ha afirmat que seguiran buscant per si hi hagués més dinosaures, encara que ha advertit que no ho veu probable.

Notícies relacionades

El diari 'The Dallas Morning News' ha recollit el relat de la troballa que han fet Wylie i Tim Brys. "El nen anava davant meu i va trobar un os. Era bastant gros i vaig pensar que podia ser una cosa interessant", ha recordat el pare. "El pare em va dir que era una tortuga i ara diu que és un dinosaure", ha afegit el nen.

Els científics netejaran ara els ossos i intentaran reconstruir el dinosaure, una tasca que requerirà mesos, ha apuntat Winkler.

Temes:

Paleontologia