INVESTIGACIÓ JUDICIAL

Imputats el cap i dos agents de la policia de Vila-seca per detenció il·legal

1
Es llegeix en minuts
ESTHER CELMA
TARRAGONA

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona ha imputat el cap de la Policia Local de Vila-seca (Tarragonès) i dos agents pels delictes de lesions, detenció il·legal, omissió del deure de perseguir delictes, falsificació documental i encobriment. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

(TSJC) va informar ahir d'aquest cas, que es remunta a l'any 2013 i estaria relacionat amb una zona d'oci nocturn, sense precisar quins càrrecs s'imputa a cada un dels policies.

Notícies relacionades

Els Mossos d'Esquadra van detenir els dos agents dimecres, després de registrar el domicili d'un d'ells i la comissaria de la policia local. Els tres imputats -el cap policial no va ser detingut- van passar ahir a disposició judicial i el fiscal no va demanar mesures cautelars. La declaració del responsable policial va quedar suspesa fins al dia 16 i els dos agents van quedar en llibertat provisional, amb l'obligació de presentar-se als jutjats els dies 1 i 15 de cada mes.

El cas es trobava fins fa poc sota secret de sumari i per això l'Ajuntament de Vila-seca al·lega que no disposa de la informació necessària i ha declinat comentar-lo. En un comunicat, el consistori va demanar que es respecti la «presumpció d'innocència» alhora que va mostrar el seu «respecte per les diligències judicials». També va expressar el seu «reconeixement» al cos policial.