Anar al contingut

El PSC defensa la gestió pública de la L-9 i portarà el debat sobre les privatitzacions al Parlament

Els socialistes critiquen el conseller Boi Ruiz per voler treure a concurs aquest any la gestió de 25 àrees bàsiques de salut

La portaveu del PSCEsther Niubó, ha defensat la gestió pública de les línies 9 i 10 del metro de Barcelona i ha assegurat que el seu partit portarà al Parlament el debat sobre les privatitzacions que afecten diferents àmbits vinculats a la Generalitat, com les obres públiques i la sanitat.

En roda de premsa posterior a l'executiva del PSC, ha assegurat aquest dilluns que "només la urgència d'un Govern que està en els últims compassos" pot justificar una eventual privatització, que el PSC rebutja. "La cessió de la gestió pública és la tònica d'aquest Govern, amb el suport i l'aplaudiment d'ERC", ha dit Niubó, que ha recordat l'oposició del seu partit a les dues grans privatitzacions que s'han fet a Catalunya des que Artur Mas és president de la Generalitat: la d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) --que es va fer el 2012, i que és als tribunals-- i la de la concessionària d'autopistes Tabasa Cadí.

"Mentre parlen d'estructures d'Estat, van venent" el patrimoni públic, ha dit Niubó. Per això, el PSC demanarà al Parlament les compareixences dels consellers d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell --perquè informi sobre la venda d'immobles--, i del de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, per abordar la situació de la L-9 i l'ATLL.

"Hi ha maneres diferents de fer les coses", i en aquest sentit, ha dit que una classificació feta per l'Estat conclou que els cinc ajuntaments catalans amb més inversió social són governats pel PSC: Lleida, Santa Coloma de Gramenet, Sant Boi de Llobregat, Sabadell i l'Hospitalet de Llobregat.

SANITAT

El PSC també demanarà informació al conseller de Salut, Boi Ruiz, després que, en una resposta a una pregunta parlamentària per escrit de la diputada socialista Núria Segú, hagi informat que el Govern es proposa treure a concurs la gestió de 25 àrees bàsiques de salut (ABS) al llarg del 2015.

Són deu àrees a Barcelona, dues a Tarragona, dues a Manresa, cinc a Badalona, una de Vilanova i la Geltrú, i les de la Roca del Vallès, Peralada, Ribes de Freser-Campdevànol, Palafrugell i la Cerdanya, segons detalla Ruiz en la seva resposta, a la qual ha tingut accés Europa Press.

INCOMPLIMENT

Segons el PSC, Ruiz incompleix amb una moció que el Parlament va aprovar al novembre, en què es demanava al Govern "evitar la convocatòria de concursos públics per a la gestió de les àrees bàsiques de salut que estan actualment en règim de concessió" al sector públic o a entitats privades sense ànim de lucre quan s'acabin.