S'enfrontava a una querella per injúries

Romero reconeix que no va informar la doctora del contacte amb pacients d'Ebola

En un acte de conciliació, la infermera ha acceptat íntegrament la declaració de la facultativa

Teresa Romero, durant una conferència de premsa, abans d’abandonar l’hospital.

Teresa Romero, durant una conferència de premsa, abans d’abandonar l’hospital. / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts

L'auxiliar d'infermeria Teresa Romero i la metge de família que la va atendre en un centre de salut d'Alcorcón han arribat aquest dimecres a un acord de conciliació després que la primera hagi reconegut que no va informar la doctora que havia estat en contacte amb pacients amb Ebola.

Romero ha acceptat íntegrament la declaració de la doctora i ha reconegut que en cap moment va superar el llindar de febre fixat en 38,7 graus, segons ha indicat l'advocada de la metge de família.

Aquesta declaració desmenteix un comunicat emès el 25 de novembre passat pel despatx d'advocats que s'encarrega de la defensa de Teresa Romero, que apuntava que Romero havia comunicat a la consulta que havia tingut un pic de febre de fins a 38,7 graus centígrads.

La representant legal de la facultativa i Romero han participat en un acte de conciliació als jutjats de primera instància d'Alcorcón, previ a la querella per injúries i calúmnies contra Romero a l'assegurar la pacient que l'havia informat que havia tingut contacte amb persones diagnosticades d'Ebola.

Abans de la reunió, la lletrada de la metge de família havia advertit que la seva representada es querellaria contra la sanitària que va superar l'Ebola si aquesta no es retractava de les declaracions en què va assegurar que havia informat la facultativa que havia tingut contacte amb pacients contagiats del virus.

A la sortida de l'acte, Romero ha llegit l'escrit en què s'ha fixat l'acord entre les parts --que anteriorment havia llegit l'advocada de la metge--, en què admet que no va superar el llindar de febre que obligava a activar el protocol contra l'Ebola i que no havia informat el seu metge de capçalera que havia tingut contacte amb els pacients.

L'auxiliar d'infermeria, que no ha fet més declaracions, ha llegit el comunicat malgrat que el seu marit, Javier Limón, havia indicat de forma prèvia que ell parlaria en nom de la seva dona perquè aquesta no es trobava bé.

Romero ha llegit el text perquè l'advocada ha recalcat al sortir de l'acte de conciliació, a la porta del jutjat, que l'acord estableix expressament que s'havia de retractar públicament.

Després de llegir el text, Javier Limón ha postil·lat que Teresa ha decidit retractar-se perquè no vol faltar a l'honorabilitat i professionalitat del seu metge de capçalera de tota la vida, ni crear-li un perjudici professional.

Limón ha afegit que, encara que Romero rectifica les seves declaracions prèvia sobre el que va passar a la consulta al centre de salut, ella creia realment haver informat la metge durant la consulta, encara que llavors les seves condicions de salut no eren bones.

Notícies relacionades

Finalment, l'advocada de la facultativa ha recalcat que l'interès de la seva clienta era que Romero esmenés les seves declaracions, després d'haver defensat, segons la lletrada, diferents versions sobre els fets.

També ha advertit que, si l'auxiliar d'infermeria torna a negar els fets a partir d'ara, tornarà a posar en marxa el procés judicial.

Temes:

Ebola