COMUNICAT DE L'HOSPITAL

La infermera britànica amb Ebola, en estat "crític"

Pauline Cafferkey, que va tornar fa gairebé una setmana a Escòcia des de Sierra Leone, va ser hospitalitzada al Royal Free dimarts passat per rebre atenció especial

Fotografia d’arxiu sense datar, facilitada per la família, de Pauline Cafferkey.

Fotografia d’arxiu sense datar, facilitada per la família, de Pauline Cafferkey. / ARXIU / EFE

1
Es llegeix en minuts

L'estat de la infermera britànica que pateix Ebola s'ha deteriorat i és ara "crític", ha assenyalat aquest dissabte en un comunicat l'hospital londinenc Royal Free, on està ingressada.

Pauline Cafferkey, que va tornar fa gairebé una setmana a Glasgow (Escòcia) des de Sierra Leone, va ser hospitalitzada al Royal Free dimarts passat per rebre atenció especial. Segons una nota de la unitat sanitària, l'estat de la treballadora sanitària es va deteriorar en els últims dos dies.

ESCALA AL MARROC

La infermera va arribar diumenge passat a la nit a Glasgow després d'un vol que va fer escala a Casablanca (Marroc) i l'aeroport londinenc de Londres, on se li va permetre continuar el seu viatge a Escòcia malgrat comunicar a les autoritats que es trobava malament.

Fa uns dies, els metges de l'hospital van informar que la sanitària va començar a rebre un tractament experimental antivíric elaborat amb plasma sanguini de supervivents de la malaltia.

AMB 'SAVE THE CHILDREN'

La malalta és empleada del Servei Nacional de Salut (NHS, per les seves sigles en anglès) i treballava a Sierra Leone amb l'organització humanitària 'Save the children'.

Aquest és el segon cas britànic d'Ebola, després del de l'infermer William Pooley, que va contraure el virus l'agost passat mentre treballava a Sierra Leone però es va recuperar al ser repatriat a Londres per rebre tractament a l'Hospital Royal Free.

GAIREBÉ 8.000 MORTS

Notícies relacionades

L'Ebola --que té com a primers símptomes febre, dolors musculars, cansament i mal de cap-- ha causat la mort de gairebé 8.000 persones a Àfrica occidental des que el brot va començar fa un any.

La Organització Mundial de la Salut (OMS) ha indicat que el nombre de persones infectades a Sierra Leone, Libèria Guinea ha superat la xifra de 20.000.

Temes:

Ebola