Teresa Romero, sobre l'exconseller: "Em conformaria que em demanés perdó"

La sanitària curada d'Ebola i Javier Rodríguez, convocats a un acte de conciliació

Teresa Romero, durant una conferència de premsa, abans d’abandonar l’hospital.

Teresa Romero, durant una conferència de premsa, abans d’abandonar l’hospital. / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts

L'auxiliar d'infermeria curada d'Ebola, Teresa Romero, ha expressat a l'arribar a un jutjat madrileny la seva "voluntat de conciliació" amb l'exconseller de Sanitat Javier Rodríguez i ha apuntat que es conformaria que "li demanés perdó" públicament.

Així ho ha manifestat a l'entrada del Jutjat de Primera Instància de Madrid, que ha convocat Romero i l'exconseller a un acte de conciliació previ a la demanda interposada per ella arran de les declaracions de Rodríguez en relació amb el contagi del virus per la treballadora sanitària.

El 14 d'octubre l'exconseller de Sanitat, davant la impossibilitat de comunicar-se amb el marit de Teresa Romero, li va enviar una carta en què li demanava disculpes per les "desafortunades manifestacions" i assegurava que "no havia estat la seva intenció ofendre-la".

Romero, que aquest dijous ha anat al jutjat acompanyada pel seu marit, Javier Limón, i pel seu advocat, ha dit als mitjans de comunicació que es troba bé i que s'està recuperant, i que espera que l'exconseller li "demani perdó, perquè encara no ho ha fet".

"Estic viva gràcies als metges, auxiliars i infermers. El conseller hauria d'explicar-me millor per què li haig d'estar agraïda, tot al contrari", ha dit Romero, que no creu que "fos mereixedora d'aquelles declaracions".

L'advocat de Romero, José María Garzón, ha explicat que la demanda que van presentar no és tant perquè fos el conseller de Sanitat, sinó pel dany que va fer a la imatge i a l'honor de Teresa Romero.

Segons l'advocat, l'exconseller "mai va demanar perdó expressament a Teresa, només va dir que es va equivocar", i tampoc ha reconegut el dany a la seva imatge, ha afegit Garzón, per a qui "Teresa té voluntat de conciliació" i espera que "el perdó de Rodríguez l'hi demani públicament", ja que fins al moment ella no ha rebut "cap trucada" seva.

A la pregunta d'un periodista sobre què farien si l'exconseller no es presentés a l'acte de conciliació, Garzón ha considerat que "si no es presenta és que no té voluntat de conciliació", i que en aquest cas valorarien el següent pas a fer.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Javier Limón ha anunciat que aquest divendres presentarà les 270.000 firmes recollides a la plataforma d'internet change.org per exigir a Sanitat "justícia per a Excálibur", el gos de la parella que va ser sacrificat, i demanar que es canviïn els protocols referits als animals.

L'11 de novembre, Romero i el seu marit van presentar a un Jutjat d'Alcorcón una demanda civil en què reclamen 150.000 euros al ja exconseller de Sanitat, Javier Rodríguez, per vulneració del dret a l'honor. 

Temes:

Ebola