LA LLUITA CONTRA UN VIRUS

Detectat un altre brot de grip aviària a Alemanya

Sacrificats un total de 20.000 galls dindi en una granja de la Baixa Saxònia

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Un total de 20.000 galls dindis van ser sacrificats en una granja de la Baixa Saxònia després de confirmar-se un brot de grip aviària, segons van informar ahir fonts sanitàries d'aquest land alemany. Les aus es trobaven en una mateixa explotació avícola i encara s'ha de certificar si el brot detectat correspon a la perillosa variant H5N8 del virus. Els resultats de les anàlisis practicades a les aus sacrificades s'esperen avui.

Algunes setmanes enrere es va determinar un altre brot de grip aviària de les mateixes característiques en una granja d'un altre land alemany, el de Mecklenburg-Pomerània Occidental, al qual va seguir el cas d'un ànec salvatge, aparentment el focus transmissor del virus en aquella ocasió.

La grip aviària és extremadament contagiosa per a les aus i es tracta a més d'una malaltia que es pot transmetre dels animals als humans.

Notícies relacionades

ALARMES SANITÀRIES ACTIVADES / La variant H5N8 de la grip aviària es va detectar per primera vegada a Europa a principis del mes de novembre passat en una granja de galls dindis d'Alemanya i a continuació es va trobar en diverses granges d'Holanda i el Regne Unit, la qual cosa va activar les alarmes sanitàries tant als països afectats com a escala de la Unió Europea (UE).

La Comissió Europea va adoptar després dels casos de grip aviària detectats en granges d'Holanda i del Regne Unit mesures per evitar que el virus es pugui escampar. Les restriccions que es van decretar llavors afecten tant el moviment d'animals vius com al d'ous, carn d'au i altres productes.