Crisi sanitària internacional

Unicef necessita més de 400 milions d'euros per impulsar la lluita contra l'Ebola

L'organització internacional alerta que només el 24% d'aquesta xifra està assegurada

1
Es llegeix en minuts

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) ha anunciat aquest divendres que per poder fer front a la lluita contra l'Ebola a l'Àfrica Occidental durant els pròxims sis mesos necessiten més de 400 milions d'euros, dels quals només el 24% estan assegurats.

"Els fons permetran a l'organització continuar la lluita contra els dos principals impulsors de la transmissió de l'Ebola: la falta d'aïllament previ dels pacients i els enterraments insegurs", ha assegurat l'organització internacional. Però també els atorga l'oportunitat d'enfortir els sistemes sanitaris d'una de les regions més pobres del món.

"Unicef està accelerant el seu treball al cor de les comunitats per aturar el brot, recolzant l'aïllament previ dels pacients, promovent enterraments més segurs i augmentant la consciència i la comprensió del virus i els seus riscos", ha explicat el coordinador Global d'Ebola d'Unicef, Peter Salama.

Per això, l'organització ha fet una crida per aconseguir uns fons que també garantiran l'entrenament i el desplegament d'uns 60.000 voluntaris comunitaris; el suport per a 300 centres comunitaris, centres de trànsit i observació i a les instal·lacions d'aïllament a les zones rurals; o serveis de protecció per a uns 10.000 orfes a causa de l'Ebola.

"No és casualitat que l'Ebola hagi aparegut en tres països amb sistemes de salut fràgils", ha opinat Salama. "Els serveis de salut pública en els països afectats per l'Ebola podrien ser molt més forts si fem les inversions correctes ara, en els llocs adequats", ha denunciat.

Més enllà de la sanitat

Notícies relacionades

Però la resposta d'Unicef per combatre la malaltia va més enllà del sector sanitari. L'organització està treballant amb els Ministeris d'Educació per garantir l'aprenentatge i transmetre lliçons diàries a les emissores nacionals i comunitàries de ràdio.

A més, estan treballant per preparar la reobertura segura de les escoles. "Desenes de milers de mestres estan sent formats en tècniques de suport psicosocial, prevenció de l'Ebola i entorns d'aprenentatge segurs i protectors, una vegada més per enfortir les respostes comunitàries", ha explicat Unicef.

Temes:

Ebola Unicef