DISTINCIÓ DE LA REVISTA

'Time' elegeix persona de l'any els sanitaris que lluiten contra l'Ebola

La portada premiada de ’Time’.

La portada premiada de ’Time’.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Els professionals sanitaris que combaten la plaga d'Ebola a l'Àfrica occidental protagonitzen la tradicional portada del suplement que la revista Time dedica cada any a qui considera com a persona de l'any. La publicació nord-americana justifica l'elecció per la important tasca que duen a terme aquestes persones contra una epidèmia que qualifica a la vegada com «una guerra i una advertència».

Com ja va passar a l'edició del 2011, quan la publicació va designar el manifestant com a personatge de l'any, la distinció ha recaigut en un col·lectiu, «els lluitadors contra l'Ebola», que ocupen les cinc portades de la revista. La seva directora, Nancy Gibbs, ha justificat la decisió al destacar el «malson» en què s'ha convertit una malaltia mortal que  ja ha infectat gairebé 18.000 persones i ha acabat amb la vida de més de 6.300, i que ha afectat metges i infermers d'una manera «sense precedents».

Gibbs qualifica d'«herois» aquells que atenen les víctimes perquè  «corren el risc de convertir-se en una d'elles». Per a la revista, es tracta de l'epidèmia de la «por», i recorda els casos d'un institut d'Ohio que no admetia inscripcions d'alumnes de Nigèria o el sacrifici del gos Excálibur, de l'auxiliar d'infermeria espanyola Teresa Romero. Així mateix, ha apuntat que «#VamosAMorirTodos va ser tendència a Twitter» al declarar-se el primer contagi a Espanya.

Notícies relacionades

«L'Ebola és una guerra i una advertència. El sistema de salut global ni s'acosta a mantenir-nos a nos-

altres segurs de malalties infeccioses, i nosaltres signifiquem tots», ha destacat la directora de la publicació. Per a Gibbs, val la pena destacar la figura d'uns quants treballadors sanitaris, gràcies a la lluita dels quals «la resta del món pot dormir».