La metge de família que va atendre Teresa Romero es querellarà contra ella

Assegura que la infermera no va informar "de cap manera" durant la consulta d'haver tingut contacte amb l'Ebola

Teresa Romero i el seu marit, abans d’abandonar l’Hospital Carles III de Madrid

Teresa Romero i el seu marit, abans d’abandonar l’Hospital Carles III de Madrid / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts

La metge d'Atenció Primària que va atendre l'auxiliar d'infermeria que va superar l'EbolaTeresa Romero, al centre de salut d'Alcorcón el 2 d'octubre interposarà contra ella "una demanda de conciliació prèvia a la querella per injúries i calúmnies" i "totes les actuacions que siguin necessàries".

Així ho ha anuncia la seva advocada, Ana Plaza de las Heras, en un comunicat remès a Efe, en què la doctora explica que Teresa Romero no la va informar "de cap manera" durant la consulta "d'haver tingut contacte amb persones diagnosticades d'Ebola".

La metge de família precisa que Romero va anar a la seva consulta al centre de salut Pedro Laín Entralgo d'Alcorcón el jueves 2 d'octubre, "quatre dies" abans (no sis, segons algunes informacions) del seu ingrés a l'Hospital Carles III.

Assegura, a més, que "no és cert" que la pacient li comuniqués haver tingut un pic de febre de fins a 38,7 graus centígrads, com sosté el comunicat emès el 25 de novembre pel despatx d'advocats que s'encarrega de la defensa de Romero.

L'escrit de l'advocada de la metge de família --que vol preservar la seva identitat i salvaguardar la seva intimitat-- subratlla que "Teresa Romero no va informar de cap manera la seva doctora d'haver tingut contacte amb persones diagnosticades d'Ebola" i que "així consta" en l'historial clínic de la pacient on va quedar registrada la consulta del centre de salut.

Com a conseqüència de la no revelació de l'antecedent d'exposició al virus de l'Ebola per part de Romero, la metge d'Atenció Primària li va fer una exploració física "sense cap mesura de protecció i sense utilitzar guants ni mascareta".

En el comunicat es detalla, a més, que el 6 d'octubre a la tarda, un cop Romero és diagnosticada del virus de l'Ebola, la doctora "va rebre una trucada del servei d'epidemiologia" per informar-la que adquiria "la condició de contacte d'alt risc" després d'haver explorat l'auxiliar d'infermeria sense mesures de protecció.

Ingrés voluntari

Com a conseqüència d'això, la metge va sol·licitar el seu ingrés hospitalari "voluntari" per "tallar una eventual cadena de contagi, en règim d'aïllament estricte", a l'Hospital Carles III fins a completar els 21 dies d'observació i després dels quals, el 23 d'octubre, va ser donada d'alta sense dades d'haver contret la malaltia.

Notícies relacionades

L'advocada de la doctora subratlla que les últimes declaracions de Romero al diari 'El Mundo' en què assegura que va avisar el centre de salut que havia cuidat els missioners que van morir per Ebola "constitueixen un atemptat contra el dret a l'honor de la seva clienta, la seva fama i dignitat com a persona, incloent el seu prestigi professional".

Entén per això que aquests fets són "constitutius d'un delicte d'injúries i calúmnies amb publicitat", i per això anuncia la interposició en els pròxims dies d'una "demanda de conciliació prèvia a la querella per injúries i calúmnies contra Teresa Romero, i totes les actuacions que siguin necessàries".

Temes:

Ebola