El drama de la vivenda

El bomber sancionat per negar-se a un desnonament protesta en un altre desallotjament a la Corunya

El funcionari s'ha encadenat amb una altra persona a la teulada de la vivenda, que finalment ha començat a ser demolida

1
Es llegeix en minuts

Diverses persones han pujat aquest dijous al matí a la teulada d'una vivenda que ha estat desallotjada i que ha començat a ser demolida al barri corunyès d'Elviña, i almenys dues s'han encadenat a la coberta, entre elles el bomber Roberto Rivasque es va negar a desnonar una àvia de la Corunya desnonar .

Gairebé una vintena de furgons d'antiavalots i una trentena d'agents de la Policia Nacional i Local de la Corunya vigilen l'entorn d'aquesta vivenda després del desallotjament dels seus propietaris, Álvaro Corral i Isabel López, a les 09.00 hores.

Mig centenar d'activistes de Stop Desnonaments i veïns se solidaritzen amb els afectats. A la vivenda hi havia una vintena de persones per impedir el desallotjament i finalment diverses d'elles han estat traslladades a un furgó de la Policia Nacional per negar-se a abandonar la casa.

El regidor nacionalista a la Corunya Xosé Manuel Carril és un dels activistes que eren a l'interior de la vivenda.

Després de l'arribada de la comissió judicial, i poc abans de començar a enderrocar un annex a la vivenda, agents de la Policia Nacional han carregat contra una trentena d'activistes de Stop Desnonaments i veïns del barri corunyès d'Elviña que s'han colat per una finca adjacent a la vivenda per frenar el desallotjament.

Prèviament, s'havien tallat al trànsit, i fins i tot a peu, tots els accessos a la zona, dos per l'avinguda d'Alfonso Molina i un per la Universitat, mentre les campanes de l'església d'Elviña han estat repicant des d'aquesta matinada.

Notícies relacionades

Camions i turismes han fet sonar els clàxon aquest matí per expressar la seva solidaritat amb els afectats al seu pas per Alfonso Molina, que ha registrat importants retencions des de les 07.45 hores per aquesta protesta veïnal.

L'advocat de la família, Hugo Pastoriza, del despatx Une Abogados, ha explicat a Efe que no l'han deixat accedir a la casa i que la seva intenció, sense èxit, era paralitzar el desallotjament perquè la sentència no és ferma i està recorreguda.