GUARDÓ EDUCATIU

Premi Marta Mata per a un detractor dels deures escolars

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ
BARCELONA

Un dels principals detractors dels deures escolars, ferm partidari dels mètodes pedagògics que defensen que el nen sigui protagonista del seu propi aprenentatge i creador d'iniciatives com són ara els camins escolars, el pedagog i investigador italià Francesco Tonucci, va rebre ahir el premi Marta Mata 2014, en la modalitat individual, que atorga anualment l'Associació de Mestres Rosa Sensat.

Notícies relacionades

Tonucci, que ahir no es va poder desplaçar fins a Barcelona per rebre el premi, ha dedicat bona part de la seva activitat professional a l'estudi del pensament i del comportament infantils en l'àmbit de la família, l'escola i la ciutat, sempre «amb ulls de nen», segons ha declarat en més d'una ocasió.

El Marta Mata a títol col·lectiu ha anat aquest any al centre Xamfrà, pel treball de 10 anys educant nens del Raval de Barcelona a través de la música i les arts escèniques. Els premis, que s'entreguen des de fa 34 anys, reconeixen la tasca educativa que, des de diversos àmbits professionals i socials, porten a terme les persones i les institucions.