COOPERANT REPATRIADA DE MALI

Arriba a Madrid la doctora amb risc d'haver contret Ebola

La metge espanyola es va punxar amb una agulla però no té símptomes

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

La doctora espanyola que cooperava a Mali tractant malalts d'Ebola va ingressar ahir a l'Hospital Carles III de Madrid, on de moment estarà sotmesa a observació per descartar que estigui infectada.

La sanitària de Metges sense Fronteres es va punxar de manera accidental amb una agulla contaminada i es va decidir repatriar-la com a mesura preventiva, tot i que no presenta cap símptoma d'aquesta patologia. Per aquest motiu, està ingressada a la sisena planta de l'hospital -habilitada per a aquest tipus de casos-, en observació però sense aïllament.

Notícies relacionades

La metge navarresa va arribar a Espanya en un avió que va aterrar poc abans de les deu del matí a la base militar de Torrejón de Ardoz, des d'on va ser traslladada a l'hospital.

PROTOCOL / El Govern ha decidit concedir la nacionalitat espanyola a la religiosa guineana Paciencia Melgar i a la liberiana Concepción Wolo per haver donat el seu sèrum després de superar la malaltia, en un gest que va servir per curar Teresa Romero. Avui, els sanitaris que van atendre Romero al posar-se malalta deixen d'estar sota vigilància activa, seguint el protocol del Ministeri de Sanitat.