AL TEATRO CAMPOAMOR

Els Reis entreguen a Oviedo els Príncep d'Astúries

És la primera vegada que Felip atorga els guardons com a monarca i l'última amb l'actual denominació dels premis

En la pròxima edició, els premis passaran a anomenar-se Princesa d'Astúries per acomodar-se a l'hereva, Elionor

Els Reis posen amb els guardonats amb els Premis Príncep d’Astúries, aquest divendres a Oviedo.

Els Reis posen amb els guardonats amb els Premis Príncep d’Astúries, aquest divendres a Oviedo. / TWITTER / CASA REAL

1
Es llegeix en minuts

Els guardonats amb els vuit Premis Príncep d'Astúries 2014 rebran aquest divendres aquesta distinció de mans del rei Felip VI en una cerimònia que se celebrarà en el Teatre Campoamor d'Oviedo amb la presència de les reines Letizia i Sofía. Aquesta serà la primera vegada que Felipe entregarà els premis des que fue proclamat rei i l'última vegada en la que s'entregaran bajo la seva actual denominació, ja que la pròxima edició seran ja els premis Princesa d'Astúries, per acomodar-se a l'actual hereva de la Corona, Leonor.

 Els Reyes, que es troben des del dijous en la capital asturiana, presidiran la cerimònia a partir de les 18:30 hores, tras rebre en audiència als guardonats, presidents dels jurats que els concedeixen i als patrons de la Fundació que atorga els guardons des de fa 34 anys.

 En aquesta ocasió es donaran cita a l'escenari del Campoamor l'escriptor irlandès John Banville (Arts); els químics Avelino Corma, Mark E.David i Galen D. Stucky (Investigació); l'historiador francès Joseph Pérez (Ciències Socials); la periodista congolesa Caddy Adzuba (Concòrdia); l'arquitecte Frank O. Gehry (Arts) i el dibuixant Joaquín S. Lavado 'Quino' (Comunicació i Humanitats).

 En representació del Marató de Nova York (Esports) recolliran el guardó la directora de la prova Mary Wittenberg, i un dels seus fundadors, George Hirsch, i la subsecretària d'Estat per a Assumptes Educatius i Culturals del Govern dels Estats Units, Evan Ryan, lo faran en nom del programa Fulbright, (Cooperació Internacional).

 Coincidint amb l'entrega d'aquests premis, la campanya 'Somos reales' pretén reunir a Oviedo a milers de manifestants de tot el país per a protestar contra l'entrega d'aquests guardons i fer visible la conjuntura que viu el país, les desigualtats i retallades que afecten a bona part de la població.

Notícies relacionades