GIRONA

Una dona mor enverinada per bolets després de ser donada d'alta a l'hospital

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / GIRONA

Una dona de 56 anys, veïna de Girona, va morir dimecres a la nit, poques hores després d'haver estat ingressada a l'Hospital Josep Trueta de la capital gironina a conseqüència d'una greu intoxicació de bolets. El marit de la dona continua internat al mateix hospital, encara que fonts del centre mèdic van informar que en el seu cas no es tem per la seva vida, ja que l'home està «estable i fora de perill».

El matrimoni afectat va anar a collir bolets diumenge i aquell mateix dia a la nit se'ls van menjar a l'hora sopar. L'endemà, la dona va començar a sentir-se indisposada i va anar a visitar-se a l'Hospital de Santa Caterina de Salt (Gironès), on després de ser atesa va ser donada d'alta, «amb recomanacions a seguir [com per exemple fer dieta i beure molta aigua] i havent-li explicat els símptomes d'alarma i de reconsulta a urgències», van precisar fonts de la Conselleria de Salut.

Dos dies després, dimecres passat, els símptomes es van agreujar, així que la dona va haver de ser traslladada urgentment en una ambulància al Josep Trueta de Girona «en una situació d'extrema gravetat i amb una fallida multiorgànica». Va morir quatre hores més tard.

Notícies relacionades

Les anàlisis mèdiques realitzades han determinat que la dona havia ingerit Amanita phalloides, un dels bolets tòxics que es troben més freqüentment als boscos catalans i que sol ser el causant de la majoria d'intoxicacions mortals. El bolet té un anell al voltant del peu i volva (una estructura en forma de copa) a la base. El seu color més característic és el verd oliva, encara que hi ha exemplars d'un to groguent i n'hi ha fins i tot de blancs.

Les mateixes anàlisis practicades als dos afectats van determinar que el marit de la dona no havia consumit aquest bolet.