Aïllat un malalt que va utilitzar la mateixa ambulància que Romero

El pacient, un home gran amb malalties prèvies que estava aïllat a casa seva, ha ingressat al Carles III

Personal mèdic protegit atenén Teresa Romero a l’hospital Carles III

Personal mèdic protegit atenén Teresa Romero a l’hospital Carles III / SERGIO PEREZ (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MADRID

Una dels 68 persones que estaven sent controlades a casa seva per haver mantingut contactes amb l'auxiliar infectada d'Ebola serà traslladat aquest matí a l'hospital Carles III al presentar un "quadro febril", segons ha informat el portaveu del comitè de seguiment de la malaltia, Fernando Simón.

Es tracta d'un malalt que va utilitzar l'ambulància amb què es va traslladar Teresa Romero a l'hospital i que va ser posteriorment utilitzada per altres pacients. És d'un home d'edat avançada, amb problemes previs de salut.

Notícies relacionades

El protocol de màxima seguretat s'ha activat perquè la febre ha superat els 37,7 graus que marca com a línia vermella des que es va modificar arran del cas de Teresa Romero. Ha ingressat a la sisena planta, encara que la febre podria ser deguda a altres malalties.

Simón ha explicat que el risc que hagi contret la malaltia és molt baixa. "Pertanyia al grup de contactes de baix risc i dins d'aquests als de més baix", ha volgut tranquil·litzar. Els resultats de la primera prova que se li ha practicat no se sabran fins aquesta nit.