La segona contagiada d'Ebola als EUA va viatjar en avió amb símptomes

Les autoritats criden a tots els passatgers d'un vol entre Cleveland i Dallas

1
Es llegeix en minuts

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) dels Estats Units han revelat aquest dimecres que la segona dona que s'ha contagiat d'Ebola a Dallas, una treballadora sanitària que es diu Amber Joy Vinson, de 29 anys, va viatjar en avió menys de 24 hores abans de ser internada al mostrar els primers símptomes, informen avui les autoritats sanitàries dels Estats Units.

Els Centres per al Control i la Prevenció de les Malalties (CDC) i l'aerolínia han explicat que estan intentant localitzar els 132 passatgers que van viatjar a bord de l'avió. Segons han indicat els CDC en un comunicat, la infermera no va mostrar símptomes durant el vol, segons els membres de la tripulació.

Els CDC van explicar que l'aerolínia "treballa en estreta col·laboració" amb les autoritats per "identificar" els passatgers que podrien haver viatjat en el vol per establir si hi va haver algun tipus de contacte amb la malalta. Així mateix, les autoritats sanitàries han demanat als 132 passatgers que viatjaven en aquest vol que es comuniquin amb els CDC per avaluar individualment cada cas.

Les persones considerades de més risc de contagi ja estan sota observació dels CDC, han informat les autoritats en el seu comunicat.

La pacient està aïllada des de dimarts a la nit al donar positiu en el virus en les proves de laboratori després d'haver presentat una lleugera febre. La infermera està ingressada a l'Hospital Presbiterià de Dallas, on {va ser} atesa la primera víctima d'Ebola als Estats Units, el liberià Thomas Eric Duncan, i on està ingressada la treballadora sanitària Nina {Pham}, el primer cas de contagi al país.

Notícies relacionades

{Vinson} és un dels 76 {empleats} de l'hospital que van tractar Duncan, que va morir la setmana passada a l'Hospital Presbiterià. Les autoritats desconeixen com es van encomanar les infermeres, {per això} van prendre la decisió de controlar la temperatura del personal sanitari dues vegades al dia per detectar símptomes d'Ebola.

L'aerolínia ha indicat en un comunicat que {al} conèixer la notícia "ha respost immediatament", ha retirat l'avió del servei i treballa amb els CDC i altres agències governamentals per assegurar que s'estan seguint els "protocols i procediments adequats".

Temes:

Ebola