CRISI SANITÀRIA

La infermera malalta d'Ebola es declara disposada a tornar a atendre un infectat

El marit de Teresa Romero pensa demandar els responsables sanitaris pel contagi de la seva dona

1
Es llegeix en minuts

Teresa Romero, l'auxiliar d'infermeria contagiada d'Ebola, està disposada a atendre de nou un malalt d'Ebola i així ho ha fet saber al seu maritJavier Limón, en una conversa telefònica que han mantingut aquest dimecres, segons ha indicat la portaveu de la parella, María Teresa Mesa.

La portaveu ha indicat que Limón ha pogut xerrar durant uns 10 minuts amb la seva dona, la primera vegada que ho fa des de dijous passat, ja que des d'ahir a la nit la malalta ingereix líquids i està "millor". Teresa va demanar aquest dimarts parlar amb el seu marit, que s'ha mostrat molt emocionat per la possibilitat de conversar amb la seva dona.

En aquesta xerrada, Limón li ha preguntat a Teresa si tornaria a tractar un malalt d'Ebola, i ella ha respost: "És clar, i ara a més tinc els antivirus. No passa res". A més, la malalta ha preguntat al seu marit pel gos de la parella, Excálibur --sacrificat el dia 8 per evitar risc de contagi--, i aquest li ha respost que no es preocupés per l'animal.

Segons la portaveu de la parella, que ha atès els mitjans de comunicació a l'Hospital Carles III, els metges tenen "esperances" sobre l'evolució de Teresa Romero.

Notícies relacionades

Limón té pensat emprendre accions legals contra els responsables de Sanitat del Govern i de la Comunitat de Madrid, Ana Mato i Javier Rodríguez, o "contra qui sigui", segons la portaveu. Mesa ha deixat clar que Limón no admetrà les disculpes que li va demanar a través d'una carta el conseller de Sanitat, Javier Rodríguez, perquè --segos ell-- s'haurien hagut de produir "molt abans".

"L'únic que li admetrà és la dimissió", ha recalcat la portaveu, que ha afegit que el marit espera poder reunir-se amb el seu advocat per concretar els termes de la demanda.

Temes:

Ebola