POLÈMICA PER UN CONTAGI

Dimiteix el responsable de l'operatiu en què es va sacrificar Excálibur

Lucas Domínguez Rodríguez creu que la Universitat Complutense el va desacreditar al rebutjar que l'animal acabés a les seves instal·lacions

La infermera Teresa Romero amb el seu gos ’Excálibur’ a casa seva.

La infermera Teresa Romero amb el seu gos ’Excálibur’ a casa seva.

1
Es llegeix en minuts

El responsable de l'operatiu en què es va sacrificar Excalibur --el gos de l'auxiliar d'infermeria contagiada per Ebola-- ha anunciat la seva dimissió.

La Universitat Complutense ha lamentat en un comunicat la decisió adoptada per Lucas Domínguez Rodríguez, director del Centre de Vigilància Sanitària Veterinària (VISAVET).

La Complutense recalca que sempre ha recolzat i continuarà recolzant VISAVET i subratlla que és cert que un primer moment el rectorat va donar el vistiplau a la inactivació biològica a les instal·lacions per al trasllat del gos.

PERMÍS

Notícies relacionades

No obstant afegeix que, després de converses mantingudes amb la Inspecció de Treball, es va prendre la decisió de revocar el permís per garantir el funcionament de les instal·lacions de seguretat biològica i preservar la seguretat i la salut dels treballadors del centre, de la Facultat de Veterinària i dels alumnes.

El gos de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero va ser sacrificat el dia 8, després que les autoritats sanitàries decidissin que no hi havia més remei que matar-lo per evitar qualsevol possibilitat de contagi.

Temes:

Ebola