INVESTIGACIÓ PER CORRUPCIÓ DE MENORS

Crítiques al jutge per no allunyar dels nens el profe pedòfil de Molins

El docent va seguir fent classes més d'una setmana després de quedar lliure amb càrrecs

Els pares tampoc descarten exigir responsabilitats als Mossos d'Esquadra

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Pares dels alumnes del col·legi concertat Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei (Baix Llobregat) estan organitzant una plataforma per exigir responsabilitats a les instàncies que van permetre que el professor C. B., tutor de cinquè de primària en aquesta escola, seguís impartint classes durant més d'una setmana, malgrat haver estat detingut i posat en llibertat amb càrrecs per un presumpte delicte de corrupció de menors i tinença de pornografia infantil. La reclamació va dirigida, sobretot, contra el jutge instructor del cas, «que no va dictar cap mesura cautelar impedint que aquest senyor seguís en contacte amb nens menors d'edat», va clamar ahir la Cecilia, una de les mares afectades.

«És increïble, inaudit, que no s'informés el col·legi degudament perquè el centre l'apartés de les classes», va lamentar la progenitora, una de les persones que està promovent la creació de la plataforma. El col·lectiu està buscant assessorament legal per determinar quines accions judicials o administratives pot portar a terme.

«S'ha de reconèixer que l'escola ha sigut tan víctima com les famílies, perquè no va tenir coneixement dels fets des del primer moment», va admetre la portaveu. «Quan la direcció del centre es va assabentar de tot, el professor estava fent classes als alumnes», va subratllar.

NIT AL CALABÓS / Malgrat que la detenció es va produir l'1 d'octubre, el docent -que va passar una nit al calabós de la comissaria- no va abandonar el seu lloc de treball fins aquest dilluns, 13 d'octubre, al voltant del migdia, després que el director del centre concertat mantingués una reunió amb els serveis territorials d'Ensenyament al Baix Llobregat. La conselleria, que havia conegut els fets «a finals de la setmana passada», havia convocat el director «dilluns, a primera hora, per posar-lo al corrent de la situació». «Al tractar-se d'un centre privat, era a l'empresa titular a qui corresponia adoptar mesures sobre aquest punt», van puntualitzar ahir fonts d'Ensenyament.

Notícies relacionades

La petició de responsabilitats per part dels pares inclourà també els Mossos d'Esquadra, per no haver-los previngut, ni a ells ni al centre. «Encara que ens asseguren el contrari, ara mateix no hi ha cap garantia que aquest docent no mantingués cap contacte amb algun dels nostres fills», va denunciar la Cecilia, la mare portaveu. Una prova d'això, va afegir, és que «la policia segueix investigant el mestre per aclarir si ha comès algun abús sexual contra més menors», va afegir.

NENS NERVIOSOS / A Ensenyament, les famílies li retreuen la situació d'abandonament en què s'han trobat després de conèixer els antecedents del tutor arrestat. «Hauria estat ben cert assessorament psicopedagògic», va reclamar la progenitora. Els alumnes del docent, va assegurar, «van passar la nit nerviosos i sense acabar d'entendre ben bé què ha passat». «I els pares, la veritat, no sabem com abordar un tema tan delicat. És difícil», va acabar dient.