GESTIÓ AMB INTERPOL

Els Mossos eviten que una nena pateixi una ablació a Gàmbia

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
GIRONA

Els Mossos d'Esquadra de Girona han activat quatre vegades aquest any el protocol previst per evitar casos d'ablació de clítoris. L'últim ha tingut com a protagonista una nena de 8 anys que el seu pare

Notícies relacionades

-separat de la mare- es va emportar sense permís al seu poblat natal a Gàmbia per sotmetre-la a una possible mutilació genital. Després de diverses gestions amb la Interpol, informa l'agència ACN, la policia catalana va localitzar la menor i va aconseguir tornar-la a casa seva en un municipi del Gironès sana i estàlvia.

El pare de la nena va aprofitar un dels períodes en què la tenia per viatjar amb ella a Gàmbia. La mare, que és qui en té la custòdia, va avisar els Mossos d'Esquadra, que van posar en marxa el protocol previst per combatre els casos de mutilació genital femenina. Encara que a Catalunya no es practiquen, els ciutadans de països subsaharians aprofiten les vacances o un viatge al país d'origen per realitzar les ablacions a les nenes. El Codi Penal castiga l'ablació amb penes d'entre 6 i 12 anys de presó, amb independència del lloc on s'hagi practicat.