ALERTA INTERNACIONAL

Vaga d'infermeres a Libèria per exigir mitjans contra l'Ebola

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MONRÒVIA

Les infermeres de l'hospital John F. Kennedy de Monròvia, el principal centre sanitari de Libèria, van iniciar ahir una vaga per exigir més protecció contra el virus de l'Ebola, que ja ha causat la mort d'almenys 694 persones al país. El portaveu del col·lectiu sanitari, John Togba, va explicar que, malgrat els mesos que fa que treballen contra el virus, les auxiliars no disposen de l'equip necessari per protegir-se mentre realitzen la seva tasca assistencial. Les infermeres reclamen també un augment salarial.

La precarietat de recursos amb què treballen, va lamentar Togba, està causant un augment del nombre de contagis i morts entre el personal sanitari del país, de manera que molts d'ells es mostren reticents a tornar als seus llocs de treball davant la por a ser infectats. El John F. Kennedy és un dels grans centres de tractament i aïllament per a malalts d'Ebola a Libèria, i per això la vaga afectarà en gran mesura la lluita contra la malaltia, que ja ha matat almenys 1.552 persones a l'Àfrica occidental, segons l'últim recompte de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Notícies relacionades

METGE NORD-AMERICÀ / Un tercer ciutadà dels EUA va donar ahir positiu en les proves d'Ebola que se li van practicar a Libèria mentre treballava com a missioner en aquest país, va anunciar l'organització religiosa SIM-USA. El nou pacient nord-americà és metge i pertany a la mateixa organització en la qual col·laboraven els altres dos missioners contagiats, Nancy Writebol i Kent Brantly, ja donats d'alta després de ser traslladats a l'agost a la ciutat d'Atlanta.

Precisament des d'aquesta ciutat es va llançar ahir un nou missatge d'alerta internacional. Va ser Tom Frieden, director dels Centres de Control de Malalties, qui va advertir en conferència de premsa sobre el risc que el brot d'Ebola se surti de control si no hi ha una resposta mundial per contenir-lo. «Aquest no és un problema de l'Àfrica occidental, ni només un problema de l'Àfrica, és un problema per a tot el món i tot el món ha de respondre», va clamar.