L'EXTENSIÓ DEL VIRUS

Senegal eleva a cinc la llista de països afectats per l'Ebola

El jove feia dies que viatjava i s'haurà de reconstruir tot el seu itinerari

Un estudiant de Guinea que va estar amb infectats emmalalteix a Dakar

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

No havien passat ni 24 hores des que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va alertar del perill d'expansió exponencial de l'Ebola quan un nou país, el Senegal, va passar ahir a augmentar la llista negra d'afectats, que ja suma cinc estats. La ministra de Salut del país centreafricà va informar que el malalt és un estudiant de 21 anys de Guinea que va tenir contacte amb diverses persones infectades en aquell país i que va entrar al Senegal, probablement abans que aquest decidís tancar la frontera.

L'estudiant feia dies que viatjava pel Senegal fins que, a l'adonar-se que patia símptomes de l'Ebola, van anar a l'hospital de Fann, a Dakar, on les proves van donar resultat positiu. El pacient va quedar hospitalitzat a la sala de quarantena, en situació estable, va informar la ministra, que va fer una crida a la calma, però el fet que el noi hagués estat diversos dies desplaçant-se pel país no contribueix a tranquil·litzar els ànims .

RECONSTRUIR EL VIATGE / Pel que sembla, el jove ja havia estat controlat per les autoritats sanitàries del seu país d'origen, però va eludir la vigilància i des de feia tres setmanes no se'n sabia res d'ell. El Ministeri de Salut del Senegal va assegurar que ha posat en marxa una investigació per «reconstruir l'itinerari seguit pel jove des que va entrar al país, i examinar totes les persones amb qui ha estat en contacte».

Notícies relacionades

L'extensió de l'Ebola a Nigèria va passar d'una manera semblant. El virus el va introduir el mes de juliol passat un passatger procedent de Libèria, un altre dels països afectats. Unes setmanes després ja comptabilitza sis morts per l'epidèmia.

TANCAMENTS D'ANADA I TORNADA / El Senegal va decidir tancar la frontera amb Guinea el 21 d'agost passat per evitar la propagació del virus, després que el jove malalt la travessés. No és el primer cop que talla el pas al país veí. Ja ho havia fet el 29 de març i el 6 de maig passats, però després va reobrir els punts fronterers. A Guinea hi han mort almenys 430 persones des que es va detectar el brot. Més d'una quarta part de les 1.552 víctimes mortals en el conjunt de la zona afectada. L'OMS va alertar dijous passat que el nombre de víctimes pot arribar a les 20.000 en els sis mesos vinents.