L'EMPENTA DEL SECTOR RADICAL

Nova càrrega dels antiavortistes

Els col·lectius ultres redoblen la pressió i convoquen una marxa per exigir al Govern que aprovi la llei

1
Es llegeix en minuts
P. M.
MADRID

Als col·lectius contraris als drets reproductius, que van rebre amb alegria que el Govern fes el primer pas per liquidar l'actual llei de terminis i col·locar Espanya entre els pocs països europeus que només permeten la interrupció voluntària de l'embaràs en casos molt taxatius, se'ls comença a esgotar la paciència al comprovar que la divisió a l'Executiu i el PP i la por a les urnes pot provocar un nou i perillós ajornament a l'entrada en vigor de la llei que amb tant afany defensen.

«Ja no entenc més endarreriments», va assenyalar al juliol el president del Fòrum a la Família, Benigno Blanco, al comprovar que el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, posposava fins «al final de l'estiu» la possible aprovació de la contrareforma legal. Blanco es va mostrar «preocupadíssim» davant el retard i va subratllar que com més s'ajorni l'aprovació del projecte, menys possibilitats hi ha que entri en vigor, ja que un període preelectoral «no és l'idoni per de­batre una llei que requereix certa calma».

Parlamentaris de l'ala dura del PP tampoc oculten el seu disgust amb la tardança governamental. El senador i president d'Acció Mundial per la Vida, Ángel Pintado, va afirmar per exemple que tantes dilacions són «injustificades»«El retard manifest comença a generar cert nerviosisme pel que fa a les verdaderes intencions del Govern», va ­afegir.

El president de l'associació parlamentària Família i Dignitat Humana i diputat històric del PP, Eugenio Nasarre, va assenyalar, en la mateixa línia: «Totes les maniobres dilatòries, si és que n'hi ha, em semblen reprovables perquè el PP ha de ser fidel als seus compromisos, pels quals els va votar una majoria d'electors».

En aquest escenari, els antiavortistes de Dret a Viure han convocat la seva cinquena marxa per la vida per al 21 de setembre, «tres dies abans del final de l'estiu», amb l'objectiu de recordar a l'Executiu que, si en aquelles dates no ha fet tirar endavant la norma, estaria incomplint altra vegada els terminis previstos i comunicats a la societat.

Notícies relacionades

Els interessos electorals

La portaveu del col·lectiu, Gador Joya, ha explicat que la convocatòria de la mobilització es deu al fet que «gairebé tres anys després, el Govern no ha aprovat la llei Gallardón» perquè ha «anteposat els seus interessos electorals als de 300.000 nens que han mort des de l'inici de la legislatura».

Temes:

Avortament