viatge a l'Àsia

El Papa canvia el papamòbil per un Kia en els seus trasllats a Seül

Francesc reitera la seva aposta austera i de passada recolza la pròspera indústria automobilística de Corea

El papa Francesc, en un Kia Soul.

El papa Francesc, en un Kia Soul. / AHN YOUNG-JOON (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El papa Francesc ha elegit un petit utilitari de la marca sud-coreana Kia per als seus trasllats per Seül, on ha arribat aquest dijous per a una visita de cinc dies a Corea del Sud en el seu primer viatge a l'Àsia. El Pontífex havia insistit que volia "el més petit" dels cotxes fabricats a Corea del Sud i havia rebutjat altres vehicles de gamma alta que podrien ser blindats més fàcilment, segons fonts diplomàtiques i religioses citades per l'agència local Yonhap.

Finalment el cotxe elegit ha estat el Kia Soul de color blau i amb motor d'1,6cc, que, encara que no és el vehicle més petit dels que es fabriquen al país, sí que es tracta d'un utilitari de mida mitjana molt popular entre els sud-coreans.

Des que va assumir el papat l'any passat, l'argentí Jorge Mario Bergoglio ha descartat l'ús del denominat papamòbil, un vehicle completament tancat i fet a mida que va qualificar com a "llauna de sardines". El canvi per un Kia serveix al Pontífex tant per realçar el seu perfil personal com per potenciar la imatge industrial de Corea en el món, i de la qual la firma automobilística és un clar exemple per la seva evolució en els últims anys.

Nou estil

Francesc ha optat habitualment per vehicles compactes de fabricants com Fiat, Renault o Ford, i fins i tot se l'ha vist pujar a minibusos amb altres cardenals. El seu predecessor, Benet XVI, utilitzava un tot terreny Mercedes-Benz per viatjar a l'estranger i assistir a cerimònies.

Notícies relacionades

El Kia Soul en què Francesc es traslladarà en la seva primera visita a l'Àsia no comptarà amb sistema de blindatge antibales, cosa que, juntament amb la tendència del Papa de 77 anys a trencar el protocol i acostar-se als ciutadans, serà el principal repte per als equips de seguretat durant la visita.

"De tots els visitants d'alt perfil que han arribat a Corea del Sud en els últims anys, crec que no n'hi ha hagut cap que hagi estat tan exposat", va indicar aquesta setmana un responsable de l'Agència Nacional de Policia al diari local 'Korea Herald'.

Temes:

Seül