PROCEDIMENT D'INFRACCIÓ

La UE expedienta Espanya pel pas de la MAT per Santa Coloma de Gramenet

L'Estat disposa de dos mesos per explicar per què no va estudiar l'impacte ambiental de la línia de molt alta tensió

1
Es llegeix en minuts

La Comissió Europea (CE) ha obert aquest dijous un procediment d'infracció a Espanya per no haver fet estudis d'impacte ambiental abans de construir la línia de molt alta tensió (MAT) entre Sentmenat Santa Coloma de Gramenet.

Brussel·les ha llançat "una investigació per saber si les autoritats espanyoles han aplicat correctament la important legislació mediambiental comunitària", informen fonts comunitàries. "Abans d'autoritzar un projecte, les autoritats competents han d'assegurar-se que s'ha fet l'estudi d'impacte ambiental corresponent i, a més, posar-lo a disposició del públic", recorda la CE. Les autoritats comunitàries ja han enviat una carta al Ministeri d'Afers Estrangers espanyol.

Notícies relacionades

La CE "creu que l'Estat no ha complert amb les seves obligacions" i ara li dóna dos mesos de termini per respondre a la seva carta i donar explicacions. La Comissió Europea considera que la construcció de la MAT entre Sentmenat i Santa Coloma de Gramenet pot provocar "efectes significatius en el medi ambient i també en les persones, per la naturalesa i la situació del projecte".

L'Executiu comunitari adverteix que s'ha de "tenir en compte especialment que la línia elèctrica que transportarà molta més potència travessa una de les regions més poblades d'Espanya, l'àrea metropolitana de Barcelona".