RETALLADES SANITÀRIES

Protesta a l'Hospital de Bellvitge contra el tancament de dues unitats mèdiques

Els sindicats denuncien que es tregui llits quan hi ha malalts esperant a Urgències

1
Es llegeix en minuts

Un centenar de veïns, treballadors i pacients de l'Hospital de Bellvitge estan concentrats des de primera hora del matí al centre sanitari com a mesura de pressió per evitar el tancament d'unitats mèdiques.

Segons han informat fonts sindicals, la direcció té previst tancar avui les unitats 12.2, on hi ha malalts de traumatologia i infecciosos, i 8.2, una unitat de cirurgia ambulatòria.

El president de la junta de personal, Ramón Montoya (SATSE), ha explicat que "des de primera hora del matí ens anem concentrant per les diverses unitats amenaçades per evitar el tancament", i ha lamentat que "es tanquin llits i unitats quan a urgències hi ha cinc persones esperant un llit per poder pujar a planta".

Montoya ha recordat que "des de divendres l'amenaça de tancament va passant per les diverses unitats de l'hospital i treballadors i usuaris estan fent pressió per evitar-lo", i ha destacat la "conscienciació dels veïns de la ciutat i dels usuaris, que estan fent pressió per defensar el funcionament del centre".

Notícies relacionades

El representant dels treballadors ha assegurat que "la situació és insostenible, no tenim mitjans i la seguretat dels pacients està en joc". La direcció del centre hospitalari s'ha reunit aquest matí davant la situació que es viu a l'hospital des de divendres passat, quan va començar l'intent de tancament d'unitats previst al pla d'estiu.

Més de 400 persones han tallat durant uns minuts el trànsit de la C-31 (autovia de Castelldefels) a l'Hospitalet de Llobregat per protestar per les retallades previstes a l'Hospital de Bellvitge.