REFORMA DE LA LLEI VIGENT

Gallardón obre la porta a incloure la malformació com a motiu d'avortament

El ministre accepta les opinions d'òrgans consultius però deixa la decisió en mans del Govern

1
Es llegeix en minuts

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha dit aquest dilluns que el Govern estudiarà les recomanacions dels òrgans consultius a l'avantprojecte de llei de l'avortament, entre les quals hi ha que la malformació del fetus sigui motiu legal per avortar.

Alberto Ruiz-Gallardón ha fet aquestes manifestacions als periodistes després d'inaugurar el IX Congrés del Club Espanyol de l'Arbitratge, al ser preguntat per la informació publicada aquest dilluns pel diari 'El País', en què s'indica que l'Executiu modificarà l'avantprojecte en aquest sentit.

El ministre ha recordat que el Govern tenia "un especial interès a conèixer els informes dels òrgans consultius, que són de naturalesa jurídica i analitzen en profunditat el projecte". Ha recordat que "la vigent llei de l'avortament no va tenir informe del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i afortunadament en aquesta ocasió s'ha produït. A això s'hi han de sumar els del Consell Fiscal, del Comitè de Bioètica i de tots els altres sectorials que han estat rebuts".

Notícies relacionades

"Ara estem en un període d'estudi d'aquests informes i una vegada estan tots en possessió del Govern haurem de prendre les decisions sobre les recomanacions", ha insistit. Respecte al suggeriment referit ha explicat que "està continguda en els informes del CGPJ i del Consell Fiscal", però ha insistit: "La decisió l'adoptarà el Consell de Ministres quan presentem el projecte".

Preguntat quan anirà al Consell de Ministres, ha indicat: "Els vaig dir que aprovaríem el projecte quan rebéssim i estudiéssim els informes dels consells consultius. Ja els hem rebut i per tant, a partir d'ara, el temps que triguem a estudiar-los".

Temes:

Avortament