Petita inventora

Una nena d'11 anys dels EUA dissenya una tassa especial per al seu avi, malalt de Parkinson

La Kangaroo Cup té tres potes, una base elevada i no es bolca mai

Lily Born i el seu pare, Joe Born, expliquen com va sorgir el projecte. / JOE BORN

1
Es llegeix en minuts
RUT TURCH / Barcelona

Lily Born, una nena d'11 anys de Chicago, ha inventat una tassa perquè el seu avi malalt de Parkinson no aboqui mai més el líquid dels vasos. La Lily afirma que la idea la va tenir quan tenia 9 anys, edat en què va ser conscient de la malaltia que tenia l'avi. La Kangaroo Cup --nom que rep l'invent-- està feta de plàstic i té tres potes, per dotar-la de més estabilitat. A més, també compta amb una base elevada.

Notícies relacionades

Després de fer un prototip de plàstic per a l'avi, la Lily en va fabricar un altre, però aquesta vegada de ceràmica, perquè al seu pare no li caigués el cafè al damunt del portàtil. Al cap de poc temps de fer-la servir, el pare de la nena, Joe Born, declara que es va adonar que era un gran invent. Va ser per això pel que el Joe va decidir comercialitzar-la. Gràcies a la campanya que van llançar per Kickstarter --una plataforma de 'crowdfunding'--, el pare i la nena van viatjar a Jingdezhen, capital de la ceràmica xinesa, per millorar el seu model, trobar un fabricant i preparar la producció. 

Posteriorment, després de parlar amb alguns consumidors, el Joe i la Lily van arribar a la conclusió que havien de fer la Kangaroo Cup d'un material més resistent, ja que es trencava fàcilment, i perfeccionar les nanses. Per aquesta raó, han llançat una altra campanya a Kickstarter, per poder comercialitzar el nou model de plàstic. 

Temes:

Parkinson