A CIUTAT VELLA

Tres detinguts en una associació cannàbica per vendre marihuana a turistes

Els propietaris feien servir el local com a bar sense llicència

Tres detinguts en una associació cannàbica per vendre marihuana a turistes.

1
Es llegeix en minuts

El responsable i dos empleats d'una associació de cànnabis situada al districte de Ciutat Vella de Barcelona han estat detinguts per vendre haixix i marihuana a turistes i utilitzar el local com un bar sense tenir la llicència corresponent.

Dos dels detinguts, de 34 i 41 anys, són de nacionalitat espanyola, mentre que el tercer, de 35 anys i de nacionalitat nigeriana, era el president de l'associació i el que cultivava i emmagatzemava la droga al seu domicili.

Fonts dels Mossos han assenyalat que la investigació va començar al detectar que un home conegut per la seva implicació en la venda de drogues es relacionava amb turistes i els acompanyava fins a una associació de cànnabis, on després de fer-los el carnet de soci se'ls venia haixix i marihuana.

A l'investigar el local, els Mossos van detectar que el president de l'associació feia freqüents sortides al seu domicili, que estava a prop, i que transportava grans bosses on previsiblement transportava la marihuana.

Connexió elèctrica manipulada

Al domicili del president de l'associació es van localitzar balances de precisió, 15 quilos de marihuana, més de mig quilo d'haixix i 2.504 euros, i es va veure que el pis estava preparat per cultivar marihuana. A més, es va comprovar que la connexió a la xarxa elèctrica de la casa estava manipulada, cosa habitual al cultivar plantes de marihuana a l'interior d'una vivenda perquè per al seu creixement es fan servir làmpares halògenes de gran potència.

Notícies relacionades

Els agents van detenir el 15 de maig el president de l'associació cannàbica per un delicte contra la salut pública i dos dels seus col·laboradors, ja que participaven de forma activa en la venda de les substàncies estupefaents.

Els detinguts van passar dilluns a disposició del jutge, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.