GUARDONS

Alberto Enciso i Rui Miguel Dos Santos, premi Príncep de Girona a la investigació científica

Els joves investigadors han participat en nombrosos congressos i han rebut reconeixements en els seus àmbits

1
Es llegeix en minuts

Alberto Enciso Carrasco i Rui Miguel Dos Santos Benedito han estat distingits 'ex aequo' amb el premi Fundació Príncep de Girona 2014 en la categoria d'investigació científica per ser joves amb experiències i projectes científics que ofereixen un "potencial elevat de desenvolupament de futur", ha informat aquest dijous l'organització en un comunicat.

Concretament, el jurat ha distingit Enciso Carrasco (Guadalajara, 1980) per les seves investigacions per al desenvolupament de noves tècniques per a l'anàlisi d'equacions diferencials d'ús en física i d'aplicabilitat directa en múltiples camps de la ciència i de la tecnologia.

Dos Santos Benedito (Lisboa, 1979) ha estat premiat per la seva investigació en el camp de la biologia vascular, molt rellevant en diversos àmbits de la salut com el càncer i les malalties cardiovasculars, entre altres aspectes de la seva jove carrera científica.

Notícies relacionades

Els guardons de la cinquena edició dels premis s'entregaran en el marc del Fòrum Impulsa, que se celebrarà a Girona al juny i estarà presidit pels Prínceps d'Astúries i de Girona.

Els premiats en les cinc categories del premi Fundació Príncep de Girona rebran 10.000 euros i una reproducció d'una obra de l'escultor Juan Muñoz.