CIÈNCIA

La NASA ja té una dotzena d'asteroides en el punt de mira per a la seva captura

Els científics pretenen posar la gran roca en una òrbita pròxima a la Lluna

Imatge d’una recreació distribuïda per la NASA que representa el pas d’un asteroide.

Imatge d’una recreació distribuïda per la NASA que representa el pas d’un asteroide. / EFE

2
Es llegeix en minuts

La NASA està avançant en una de les parts més difícils de la seva ambiciosa missió per a la captura d'un asteroide: trobar una roca adequada per ser arrossegada per l'espai.

Els científics han identificat una dotzena d'objectius prometedors per a la missió asteroide, que busca arrossegar una roca petita --o un tros d'una de més gran-- en una òrbita estable al voltant de la Luna, on seria visitada per astronautes el 2025.

Tenim una llista de sis candidats més o menys per a qualsevol categoria a tenir en compte, ja sigui un asteoride de menys de 10 metres o un asteroide més gran, va declarar Lindley Johnson, que està al capdavant del programa de la NASA d'objectes pròxims a la Terra.

"Nosaltres seguim buscant altres candidats", va dir Johnson en conferència de premsa --informa Space.com-- , que va agregar que els científics del programa NEO " continuaran en aquest nivell els pròxims dos a tres anys , fins que arribi el moment de determinar realment quin serà el millor objecte per a la missió".

El propòsit principal del programa NEO és la identificació i el seguiment dels asteroides potencialment perillosos. Però els bons candidats per a la seva captura són un subconjunt d'aquest grup més gran, va dir Johnson, de manera que l'avaluació de la seva idoneïtat per a la missió de redireccionament no els resulta aliena als científics del NEO.

La missió de redirecció d'un asteroide consisteix a utilitzar una sonda robòtica per moure la roca espacial dirigida cap a l'espai Terra-Lluna. L'asteroide, llavors, es podria llavors visitar, potser diverses vegades, per part dels astronautes que utilitzin la càpsula Orion de la NASA i el nou coet pesant, que està programada per volar amb tripulacions per primera vegada el 2021.

La NASA vol que la primera visita tripulada a l'asteroide recuperat sigui el 2025, cosa que encaixa bé amb una línia de temps d'exploració prevista per la Casa Blanca. El 2010, el president Barack Obama va ordenar a la NASA portar els astronautes a un asteroide pròxim a la Terra el 2025, i després a les rodalies de Mart a mitjans de la dècada del 2030.

Missió per a final d'any

La missió servirà com a punt de partida per a la demostració de tecnologies que permetran a la humanitat arribar a Mart i altres destins a l'espai profund. També avançar en la comprensió dels científics sobre el sistema solar primerenc i ajudar a desenvolupar la tecnologia de mineria d'asteroides.

Notícies relacionades

La NASA va anunciar que està buscant idees innovadores que podrien ajudar a fer realitat aquesta missió. L'agència espacial seleccionarà un màxim de 25 propostes i repartirà un màxim de 6 milions de dòlars. Els seleccionats s'anunciaran l'1 de juliol .

L'agència espacial espera tenir un concepte de la missió bàsica cap a finals d'any, encara que alguns components de l'arquitectura es puguin modificar després.