EL DRAMA DE LA IMMIGRACIÓ

El Marroc troba els cadàvers de quatre subsaharians morts a Ceuta

La Guàrdia Civil manté en alerta un equip humà per si se'ls requereix per buscar i rescatar més cossos

El vídeo mostra que es va disparar als subsaharians amb bales de fogueig mentre intentaven arribar a terra. / EFE: REDUÁN / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de Marroc han informat aquest divendres el Centre Operatiu de Serveis (COS) de la Guàrdia Civil Ceuta de la troballa dels cadàvers de quatre immigrants subsaharians més en aigües pròximes a l'espigó fronterer de la ciutat autònoma en la seva badia sud, on aquest dijous es van localitzar nou cossos més sense vida d'immigrants. Amb aquests ja són 14 els subsaharians morts ofegats durant l'assalt massiu a Ceuta.

Segons han informat fonts de la Guàrdia Civil, la plenamar podria haver acostat els cadàvers gairebé 24 hores després de la seva mort a la costa marroquina més pròxima a territori espanyol. L'Institut Armat manté en alerta un equip dels seus Grups Especials d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) per si les Forces de Seguretat del país veí reclamessin el seu recolzament en les tasques de recerca i rescat de cadàvers.

Notícies relacionades

El delegat del Govern a Ceuta, Francisco Antonio González Pérez, va destacar aquest dijous la inaudita "violència" dels subsaharians per intentar accedir a la ciutat autònoma i va justificar així l'ús de material antiavalots (pilotes de goma i munició de fogueig) per part de la Guàrdia Civil.

La mort dels immigrants i la polèmica actuació de la Guàrdia Civil ha portat el PSOE i IU exigir explicacions al Ministeri del Interior, que dirigeix Jorge Fernández Díaz.