entrevista amb l'exlegionari

«La Legió utilitza la suggestió de les sectes»

«La Legió utilitza la suggestió  de les sectes»_MEDIA_1

«La Legió utilitza la suggestió de les sectes»_MEDIA_1

2
Es llegeix en minuts
I. S.
ROMA

De 37 anys i autor del llibre Jo, antic legionari de Crist, el francès Xavier Léger -ara casat i a punt de ser pare- va formar part de la ultraconservadora organització del 1999 al 2006. Explica que després d'aquell últim any va començar la seva batalla per treure a la llum els tripijocs del capítol. I això el va portar a demanar una reunió amb el prelat vaticà que el 2009 va investigar sobre la congregació, l'espanyol Ricardo Blázquez. Va ser en va, ja que no va ser rebut.

-¿Què opina del capítol?

 

-Estic fent novament els comptes amb aquests mecanismes tan perversos [de la Legió]. El problema és que tota aquesta història remet a les més altes instàncies [de l'Església] i a les investigacions que han estat fetes, una vegada i una altra, només per veure el que es volia veure.

-¿Està dient que la xarxa de silenci i poder de Maciel segueix vigent?

 

-És clar. Només s'ha d'observar aquest capítol general, que neix d'una sèrie d'errors del Vaticà. Avui tenim les proves fefaents dels errors de Benet XVI; ho va admetre ell mateix al llibre Llum del món.

-¿Encara hi ha proves ocultes?

 

-Molta cosa és pública. El problema és que la veritat ha estat amalgamada, a tot arreu, amb una infinitat de mentides. Hi ha gent, religiosos, periodistes, que han reescrit la història, barrejant la realitat amb la ficció.

-¿Ha pogut saber què està passant a dins?

 

-He intercanviat alguns breus correus amb un sacerdot.

-¿Què creu que passarà?

 

-És difícil fer previsions. Molts vells legionaris estan dient prou i se n'estan anant. Però el cardenal Velasio de Paolis acabarà el seu mandat. Dit això, no canviarà res, excepte, potser, les aparences.

-¿El Papa hi intervindrà?

 

-Això espero. Però no estic segur que estigui ben informat. És un home que es troba als antípodes de l'espiritualitat dels Legionaris. En els seus discursos, criticant els capellans, el seu orgull, el seu narcisisme, critica també el sistema legionari. Però el sistema dels Legionaris hi és, és com un càncer inoperable incrustat a l'Església.

­-¿Per què no aconsegueixen resoldre aquest problema?

-Crec que hi ha autoritats de l'Església que senzillament són incapaces d'això. I fan molt mal a la institució. Repeteixo: la Legió és un tumor que ha tingut conseqüències terribles per a l'Església i la societat. Com l'Opus Dei que, en nom de l'Església, ha posat en marxa un sistema molt criticable, sobretot a l'Amèrica Llatina.

­-Hi ha gent que els recolza.

-Sí. Gent influent. A Mèxic, Carlos Slim segueix recolzant escoles de la Legió. I, a França, Charles Beigbeder, membre de Regnum Christi, un polític i empresari poderós.

­-El Vaticà hi ha dedicat algun esforç, ¿no?

Notícies relacionades

 

-Sí, però no ha entès el més important. Que la Legió fa servir els mateixos mecanismes de suggestió que les sectes, manipula les ments. M'han dit que fa poc li van mostrar una fotografia al Papa, com dient-li: «Miri, Papa, som gent feliç». Això és el que feia Maciel [segons moltes reconstruccions, un dels pilars de la Legió en l'època de Maciel era el culte a la personalitat d'aquest]. Per sort, no ho denuncio només jo. Ara som molts. I hi ha molts informes, alguns que es remunten a fa més de 50 anys.