Tràfic de nens

La mare adoptiva entrega al jutge les factures del part i l'advocada

Cristina Rimbau confirma a la policia que no va firmar cap contracte amb Alfonsa

Cristina Rimbau (a l’esquerra) i Mercedes Porrera (a la dreta), ahir a la comissaria de la Verneda.

Cristina Rimbau (a l’esquerra) i Mercedes Porrera (a la dreta), ahir a la comissaria de la Verneda. / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
J. G. A. / V. V. LL.
BARCELONA

Cristina Rimbau, la mare adoptiva de Marina Estivill, la nena suposadament sostreta a Alfonsa Reinoso a la clínica Dexeus, ha entregat directament al jutjat que investiga el cas les factures que corroboren el pagament de les despeses sanitàries i les girades per Teresa Cervelló com a advocada que es va encarregar de les gestions per aconseguir l'adopció.

Així ho va afirmar ahir el seu advocat, Fermín Morales, que va acompanyar Rimbau a la comissaria de la Verneda, on va prestar declaració. A la sortida de les dependències policials, la mare adoptiva no va voler fer declaracions. Sí que en va fer el seu advocat, Fermín Morales, que va assegurar categòricament que la seva clienta no va cometre cap delicte. La mateixa font va explicar a aquest diari que Rimbau va confirmar a la policia la versió manifestada aquesta setmana a EL PERIÓDICO a través de l'advocat, en el sentit que no va firmar ni té cap contracte en què la mare biològica autoritzés l'adopció de la nena. Aquesta versió es contradiu amb l'oferta a aquest diari per qui el 1987 era cap del servei d'obstetrícia de la clínica Dexeus, Josep Maria Carrera, que va avalar l'existència d'un acord escrit.

Notícies relacionades

NO VA SER A LA CLÍNICA / L'advocat de Rimbau va assegurar que la seva clienta, en contra del que denuncia Alfonsa, va negar davant la policia haver acompanyat a la Dexeus la jove embarassada per ser visitada per la doctora Victoria López Rodó. Això sí, la querellada es va ratificar dient que havia contractat els serveis de l'advocada Teresa Cervellló, la dona d'Ignasi de Gispert, perquè els assessorés sobre l'adopció d'un menor i s'encarregués de les gestions.

Segons Rimbau, ella i la que era la seva parella, Jordi Estivill, van decidir el 1987 adoptar un bebè i es van posar en contacte amb el despatx de De Gispert i Cervelló, que eren amics del futur pare adoptiu, perquè els gestionés els tràmits. Segons aquesta versió, va ser la lletrada qui els va comunicar que hi havia una noia (Alfonsa) que anava a donar a llum i que el part seria a la clínica Dexeus. El mateix dia que va néixer la nena, reconeix Rimbau,  va anar a veure-la a la clínica, si bé assegura que no se la va endur fins a dos dies després.